Sutikau vedama smalsumo, nes magėjo sužinoti, kaip ten toje Lenkijoje ir kodėl visi taip važiuoja. Kartu su vyru, pusantrų metukų dukryte ir mano tėvais nuvažiavome į Suvalkus apsipirkti. Pakeliui sustojome išsikeisti eurų į zlotus. Vėlgi buvau šokiruota tą pačią minutę, kai pravažiavome Lietuvos ir Lenkijos sieną. Iškart pasipylė reklamos apie „kontoras“ (pinigų keityklas), kurios dirba visą parą. Vadinasi, lietuviai net naktimis vyksta į Lenkiją, kad tik galėtų nusipirkti pigiau prekių.

Nuvykusi į Suvalkus pamačiau daugybę lietuvos piliečių, kurie iš tikrųjų ima pačios prasčiausios kokybės produktus. Buvau ištikta šoko, maždaug kaip taip galima. Tuo pačiu susimąsčiau, kaip kitaip žmonėms elgtis, jeigu mūsų šalyje kainos kyla kaip ant mielių, o žmonėms valgyti reikia, o jų vaikams taip pat. Jau net nekalbu apie pramogas, kur nuvykę su šeima buvome labai stipriai nustebę dėl tokių mažų kainų. Tiek aš, tiek mano vyras ir vaikas mėgstame pramogauti vandenyje. Esame išbandę Lietuvoje tikrai ne vieną vandens pramogų kompleksą, tačiau kaina neatitinka kokybės. Visai šeimai (trims asmenims) savaitgalį Lietuvoje visai dienai pramogos kainuoja vidutiniškai apie 60-80€. Štai Lenkijoje sumokėjome 46 zlotus, apytiksliai išeitų 12€. Buvom smarkiai nustebę, kad už tokią sumą gali pramogauti visą dieną ir dar vandenyje su burbulinėmis voniomis, vaikų baseinais ir vandens čiuožyklomis.

Vadinasi, įmanoma, tik be abejo, ne Lietuvoje. Va Jums, mieloji ir atsakymas, kodėl žmonės perka prastos kokybes prekes: jie stengiasi išgyventi, o apie taupymą aš jau net nekalbu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Nori paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašyk el. p. pilieciai@delfi. lt.