Daugiau nei keista matyti viešus paskutinių dienų pasamprotavimus apie vidutinius atlyginimus ir jų lyginimus, ypatingai kai tą daro Aušra Maldeikienė.

Ką reiškia vidurkis, kas jį sudaro ir ką jis atspindi, A. Maldeikienė, būdama ekonomiste, tiesiog... užmiršo. Na, kam nepasitaiko?

Ar A. Maldeikienė žino tik apie pirmuosius metus dirbančių mokytojų asistentus, kurie uždirba mažiau nei kiti? Sakote, toks mokytojas su vargana savo alga negali būti tinkamas ugdyti vaiką? Taip… Tai gali būti tiesa tik tuo atveju, jei toks darbuotojas praleis vietoje, kur jam būtų nesuteiktos sąlygos nei tobulėti, nei pasiekti daugiau, na, mažiausiai 10 metų…

Ar A. Maldeikienė žino, kiek yra išleidžiama mokymams, paruošiant mokytoją, kuris būtų kompetetingas? Ar ji kada nors domėjosi tuo, kiek darbuotojų išeina kasmet į dekretines atostogas? (mano žiniomis, Klaipėdoje dekrete esančių darbuotojų yra tikrai daug).

Ar A. Maldeikienė kada nors domėjosi, kiek merginų turi galimybę gauti išsilavinimą ir kad studijas apmoka „Vaikystės sodas“?

Panašu, kad jūs dar daug ko nežinote… Ir tik todėl, kad nenorite žinoti? Ar tikrai žemiausios grandies darbuotojo uždarbis yra tas rodiklis, pagal kurį galime spręsti apie įstaigos kokybę ir tinkamumą vaikui suteikti visavertę priežiūrą? O gal kaip tik žmogus, dirbantis savo vietoje ir pagal savo pašaukimą, ir yra pats tinkamiausias kokybiško darbo garantas?

Jūs taip dažnai koneveikiat savo kolegas, kurie netinkamai dirba savo darbą. Taip, Seimo nario alga tikrai yra ne 500 eurų. Bet gal tai ir yra didžioji problema, kad daugelis, besivaikydami gerbūvio ir patogaus gyvenimo, kaip tik ir prasilenkia su savo tikruoju pašaukimu? Kaip manote, kas atsitiktų, jeigu Seimo nario alga būtų daug mažesnė? Ar tikrai tų norinčiųjų valdyti būtų vis dar tiek pat daug? O gal žemas ar vidutinis atlyginimas kaip tik padėtų „prafiltruoti“ tuos, nuo kurių jūs pati taip dažnai spjaudotės?

Galbūt Austėja Landsbergienė kaip tik ir atrado būdą susirinkti pačius tinkamiausius darbuotojus, kurie pradėję nuo žemo užmokesčio turi galimybes užlipti į pačias karjeros aukštumas? Ar jums atrodo, kad „Vaikystės Sodo“ darbuotojai yra pririšti grandinėmis prie savo darbo ir nežino, kad „Lidl“ jiems galbūt mokėtų daugiau? Ar jie negali ten išeiti?

O gal kaip tik tikras mokytojas, gimęs mokyti ir būti su vaikais, niekada nesėdės parduotuvėje net už 300 eurų didesnį atlygį?

Austėja Landsbergienė sukūrė daugiau nei 250 darbo vietų vos per šešerius metus Kiek per visus nepriklausomos Lietuvos metus darbo vietų sukūrėt Lietuvos žmonėms? Kiek studentams išmokėjot stipendijų? Kiek studentų apmokėjot mokslus?

Sakot, jūsų patarėjai ir padėjėjai yra jauni mokslo daktarai? Ar jie, būdami daktarais ir tiek metų praleidę mokslams, nesiglaudžia nedideliame kabinete ir neuždirba apie 600 eurų? Būdami gerais patarėjas, jie turėtų patarti ne tik kada ir kur kalbėti, bet kada ir patylėti…

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!