Visų pirma, nusprendėme nuomotis automobilį, nors šeimoje turime du prabangius lizinginius automobilius, tačiau juos prižiūrime, nenorėjome važinėti pramogų katile, kuriame dūzgia automobiliai, vienračiai ir kitos transporto priemonės. Tad už 6 dienų nuomą paklojome 650 eurų (pigiausio varianto jokioje srityje tiesiog nepripažįstu). Turime du vaikus, todėl reikėjo rezervuoti tris kambarius paskutiniame viešbučio aukšte, netoli Basanavičiaus gatvės su geru vaizdu. Už apgyvendinimą teko sumokėti apie 1000 eurų. Ir čia dar tik pačios būtiniausios išlaidos.

Turiu pripažinti, kad nustebino aukštos maisto kainos – kas kartą už maistą sumokėjome 80-200 eur + 10-40 eur arbatpinigiai. Taigi už maistą atostogų metu sumokėjome viso taip pat šiek tiek virš 1000 eur. Gali pasirodyti nemaža sumelė, tačiau aš savo šeimos – didžiausio mano turto į antrarūšius restoranus nevedžiosiu, jie skirti studentams ir emigrantams.

Kitas dalykas, be kurio neišsiversi bet kuriame pasaulio kurorte – smulki transporto priemonė, juk po miško takelius su „Lexus“ nevažinėsi. Taigi išsinuomojome savaitei du dviračius ir tris elektroninius paspirtukus (vienas pakaitinis) – dar 300 eur. O kur dar visokios pramogos, atrakcionai, šaržai vaikams ir žmonai, nuotraukos su smaugliais ir kitais žinduoliais. Kadangi turiu išlavintą skonį stipriesiems gėrimams, aš tiesiog negaliu mėgautis pigiais kokteiliais – mano prakeiksmas ploti pinigus už aukščiausio lygio brandintus viskius, bet ko tik nepadarysi dėl „J.Walker Blue Label“ stiklą.

Taigi šios kuklios atostogėlės Lietuvos pajūryje mūsų šeimai atsiėjo kelis tūstančius eurų, bent tiek, kad mūsų šeimos pajamos draugų ir giminių rate yra didžiausios. Net sunku įsivaizduoti, kaip šeimos, uždirbančios minimalią algą, gali sau leisti tokias atostogas. Tačiau manau, kad viskas yra požiūrio reikalas – nereikia koncentruotis ties materialiais dalykais, juk laikas su šeima yra neįkainojamas. Kaminas palauks, o be to labai tikėtina, kad pavyks metų pabaigoje išsimokėti sau riebų bonusą, tada šnekėti bus galima net ne apie naują kaminą, bet apie naujo namo statybą prestižinėje vietoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink savo atostogų įspūdžiais ir rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“.