Tai įvyko sekmadienį, apie pusė penkių. Prakirtus stiklui ranką, iškart nuskubėjau į ligoninės priimamąjį, tikėjausi, kad ten man suteiks pagalbą, tačiau veltui.

Žaizda buvo ganėtinai gili. Ją tikrai turėjo apžiūrėti medikai. Tačiau į mano prašymą visi reagavo abejingai. Net nebuvo suteikta pirmoji medicinos pagalba. Sako: važiuokit į Mažeikius arba Šiaulius. O jeigu aš neturiu galimybės ten nuvykti? Ar neturėtų tada pacientų nuvežti greitoji medicinos pagalba? Nejaugi sekmadienis - nedarbo diena Ligoninėje?  

Kyla klausimas, tai kam išvis reikalingas Naujosios Akmenės priimamasis, jeigu čia nieko negalima padaryti. Gal tada geriau išvis reikėtų uždaryti šią įstaigą? Net paprašius apžiūrėti žaizdą, atsitrenkiama tarsi į sieną. 

Naujosios Akmenės ligoninės abejingumas nebestebina akmeniečių. Be Šiaulių ir Mažeikių ligoninių čia nieko nėra daroma. Tai yra opi Naujosios Akmenės problema, kurią reikia spręsti. Jau ilgą laiką ligoninė neatlieka savo funkcijų, nes nėra gerų specialistų, įrangos. Tačiau ar yra kas nors daroma, kad situacija pasikeistų?

Naujosios Akmenės ligoninės komentaras:

Po 2010-04-01 dienos Sveikatos apsaugos ministerijos reformos, Naujosios Akmenės ligoninė, dėl gydytojų chirurgų išvykimo, negali pacientams suteikti skubiosios chirurginės pagalbos. Ligoninėje, darbo dienomis nuo 8 iki 18 valandos, dirba chirurgas ortopedas traumatologas, kuris teikia minėtą pagalbą, kitu laiku dėl gydytojų stokos to užtikrinti negalime.

Aprašytu atveju į skubiosios pagalbos ir konsultacijų skyrių kreipėsi 20 metų jaunuolis. Su juo bendravo budinti vidaus ligų gydytoja. Jos žodžiais - pacientui paaiškino, kad sužeidimas yra rimtas ir reikalinga chirurgo apžiūra, pasiūlė iškviesti greitąją medicinos pagalbą nuvežimui į Šiaulius ar Mažeikius, kur dirba budintys chirurgai. Jaunuolis paklausė, kur arčiau ir pasakė, kad turi su kuo nuvažiuoti.

Direktoriaus pavaduotoja gydymui Irena Vorevičienė