Paskaičiuokime

Palikite visas emocijas, isterijas, tiesiog paimkite bejausmį aparatą - buhalterės skaičiuotuvą - ir paskaičiuokite, kiek „faneros“ jau per trečius metus iš tos mergaitės istorijos užkalė visos televizijos, informaciniai interneto portalai, spauda, radijas ir kitokios žiniasklaidos priemonės, keldamos tais pranešimais, specialiomis laidomis ir net vaikiškais komiksais savo tiražus ir lankomumo bei žiūrimumo reitingus, o tuo pačiu ir reklamos įkainius.

Viskas puikiausiai susiskaičiuoja, patikėkit manim, aš irgi kalu „fanerą“ iš reklamos ir viešųjų ryšių darymo. Suskaičiuokite, kiek žurnalistų iš jos gavo nesibaigiančių ir visada labai aktualių temų savo straipsniams, laidoms, reportažams ir kitokiai honorarais gerai apmokamai produkcijai.

Pridėkite, kiek sau reklamos pasidarė visokie psichologai (jau net aš žinau tokias pavardes kaip Slušnys ir Pūras, jei kartais pačiam prireiktų), politikai, advokatai taip pat pasididino savo pajamas (reklama ir asmeniniai reitingai visada didina pajamas). O dar pridėkite visas kompensacijas, kurias gaus mama (nesiknaisiojant, uždirbo ji ką nors ar ne iš dukros anksčiau).

Pripliusuokite politinę partiją, kurią sukūrė kiti giminės ir artimieji (partija irgi neša pelną, jei moki iš to kalti „fanerą“).

Ir tik neužmirškite paskaičiuoti tą pelną, kurį, remdamasis šios mergaitės istorija, kai kas gavo, pakeitęs netinkamus teisėsaugos ir kitokius pareigūnus į labiau tinkamus. Labiau tinkami pareigūnai irgi padeda užkalti daugiau „faneros“ ar ne?

Dar liko visokios baudos, kurios irgi juk kažkam paskui visai teisėtai buvo panaudotos. Ir jokiu būdu neužmirškime dar vieno didelio „faneros“ gabalo, kurį suaukojo įvairūs žmonės kovai, paminklams, tvirtybės palaikymui, toms pačioms baudoms ir panašiai.

Viskas, ar dar ką nors reikia pridėti? Spaudžiam ant skaičiuotuvo ženkliuką =.

Atsiskaitykime

O dabar, gerbiamieji, jeigu jau išsprogusiomis akimis ir kita meluoti neleidžiančia veido išraiška visi šaukiame apie teisingumą, tai labai teisinga būtų visa šita užsikalta „fanera“ pasidalinti su pagrindiniu ją užkalti padėjusiu fiziniu asmeniu. Juk ta mergaitė, kurios paminėjimas jums nuolat neša visai apčiuopiamą pelną, iki šiol iš jūsų negavo nė cento. Argi taip teisinga? Suprantu, pelninga, bet sėkmingame versle pagrindinis aritmetinis veiksmas yra ne daugyba, o dalyba. Taigi, reikėtų atidaryti jos sąskaitą ir atsiskaityti, nemanot? Nesakau, kad dabar atpjautumėte jai pusę nuo viso iš to reikalo užkaltos „faneros“ gabalo. Suprantama, kad jūs dirbote daugiau. Tačiau koks dešimt procentų būtų visai teisinga.

Netgi su tokia dalimi, jei teisingai rodo mano buhalterės skaičiuotuvas, ji būtų turtingiausias savo amžiaus vaikas Lietuvoje. O to labiausiai ir nori kiekviena mergaitė. Net jei šiuo metu ir nenori, tai vėliau tikrai norės. Tikėkite manimi. Galėsite net sąžinę nuraminti, toliau iš tos istorijos pūsdami sau tiražus, reitingus, reklamą ir dalindami postus.

Norėdamas parodyti pavyzdį, galiu pradėti nuo savęs. Už šį straipsnelį gausiu iš DELFI 100 taškų, kuriuos galima iškeisti į tušinuką arba užrašų knygelę. Tai atiduodu ne 10 procentų tos knygelės puslapių, o visą. Tiesa, pagal šio portalo taisykles, mergaitei reikės pačiai nuvažiuoti į Vilnių, pasiimti tą knygelę ir grįžti atgal, nes prizų jie nesiunčia. Nors jai galėtų padaryti ir išimtį, juk šis portalas irgi iš to užsikalė šiek tiek „faneros“ .

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!