Tokie keisti klausimai ir pasvarstymai įlindo į galvą, perskaičius komentarus po straipsniu, kuriame rašoma, jog algos vokeliuose nuo pensininkų nurėžia po 200 Lt pajamų kas mėnesį. Beveik visi, kaip susitarę teigė, jog kol valdžioje vagys, nieku gyvu nemokės jokių mokesčių, kad tie sau antro „merso“ nenusipirktų.

Rask didesnį nusikaltėlį ir tavo nuodėmės – nebe nuodėmės. Kur ten rask – tiesiog įvardink, o geriausias vardas – oligarchas, Kubilius, valdžiažmogis. Palikau šiukšles prie ežero, atvežiau jas į mišką išmesti – o kas čia tokio!? Mano šiukšlina nuodėmėlė tarsi ašara, palyginus su visokių kombinatų ir fabrikų taršomis. Aš gi tik truputį miške šiukšlinu...

Imu ar moku algas vokelyje, perku kontrabandines cigaretes – taip, vagiu iš valstybės truputį. Nors kur tau – tie valdžiažmogiai tiek prisivagia, kad mano nusižengimas – tai kova prieš sistemą. Kol randu vagiančių daugiau – mano vagystė – ne vagystė.

Anksčiau kišenėse nešdavausi prekes iš tarybinės darbovietės, toks truputį kišenvagis buvau. Ot geri laikai buvo. Dabar nei šis, nei tas būtų. Bet dabar palaikau šešėlį Lietuvoje. Jei ne algos vokeliuose – gi pusė įmonių bankrutuotų. Ir man nesvarbu, kad kita sąžininga pusė užimtų truputį vagiančiųjų vietas.

Gal mokėčiau tuos mokesčius, jei jie būtų mažesni. Bet man nesvarbu, kad net užsieniečiai sako, jog Lietuvoje mokesčiai vieni mažiausių. Aš juk tikrai surasiu kokią nors valstybę, kur minimalią algą gaunančiam, kaimo vietoje įdarbintam ir pirmuosius metus veikiančioje įmonėje beveik nereikia mokesčių mokėti. Vat jums ir paneigtos tų analitikų sapalionės apie mažus mokesčius Lietuvoje.

Man nesvarbu, kad gaudamas algą dabar sumoku mažiau mokesčių nei bet kada anksčiau. Pajamų mokestis kartu su Sveikatos draudimu sudaro 21 proc., o prieš kelerius metus jis viršijo ir 30 proc. Neapmokestinamas pajamų minimumas taip pat buvo žemiau. Na ir kas – Sodros mokesčių tai nesumažino!

Kada aš tikrai mokėčiau mokesčius? Akivaizdu: kai valdžiažmogiai nebevogs ir mokesčiai bus mažesni. O kas turi įvykti, kad aš nuspręsčiau, jog valdžiažmogiai nebevagia ir mokesčiai maži? Neklausinėk nesąmonių, pats (truputį) vagiu, pats ir nuspręsiu. Tik nedrįsk rodyti jokių kylančių „Transparency“ korupcijos reitingų. Ir man nesvarbu, kad aš šlapinuosi ežere, nes valdžiažmogiai tai nuo lieptelio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!