Net rūkantys draugai, kurie kartais užsuka, sako: „tu gyveni kaip peleninėje, nekentėk, bent jau pasakyk jiems“. Ir neseniai neiškenčiau, panaudojau fizinį smurtą – „nežymiai sužalojau“, kaip vėliau nusprendė teismas. Jie iškvietė policiją, mane sulaikė, aišku, manęs policija net neklausė, iš manęs jokių pareiškimų dėl pasyvaus rūkymo žalos ir pan. nepriėmė. Aš sutikau, kad padariau žalą rūkančiam...

Ką tik baigėsi teismas ir kaip ir tikėjausi: likau kaltu, vos ne sunkinančiomis aplinkybėmis ir buvau pavaizduotas kaip koks beprotis, tvirtinantis, jog rūkymas yra nuodas, narkotikas, bet į tai teisėja, kaip ir policija ar prokuroras, jokio dėmesio nekreipė, visi iki vieno atstovavo tik rūkorių interesus, o kad pasyvus rūkymas (kaip teigia PSO, mūsų medikai, Vėžio Institutas) sukelia tokias pat pasekmes kaip ir įprastas rūkymas: vėžys, aterosklerozė, depresijas, ir pan. mūsų teisėsaugai tai buvo nė motais... Teismo išvada: mano galvoseną reikia pakeisti ir bausmė (metai apribojant laisvę) turi mane perauklėti. Suprantu, jog turiu pradėti rūkyti, kad pritapčiau prie kaimynų ir manęs daugiau jų rūkymas neerzintų.

Lietuva ne JAV, Vokietija ar net Rusija, kur irgi ginami nerūkantys. Bandžiau susirasti advokatą – tuščiai, niekas neapsiėmė šios bylos. Visų iki vieno nuomonė – kaltas, nes naudojau smurtą prieš taikius žmones, šnekėjau lygiai taip pat kaip su policininkais ir rūkorių dūmai yra tiesiog nekaltas vėjelis. Net vienas pasakė, jog turėjo panašius atvejus, bet visada laimėdavo rūkorius. Parašiau laišką žmogaus teisių atstovams Lietuvoje – jokios reakcijos.

Beje, teisėjai individuali veikla yra suprantama kaip nedarbingumas ir niekur popieriuose neminimas žodis „kontrabandinės“.

P. S. Galiu pasveikint rūkorius, dabar ir toliau galite nuodyti save ir aplinkinius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!