Ne, turiu jus nuvilti, aš nepriklausau Rolando Pakso komandai, man niekas nemokėjo, nesu aklas ir beviltiškas, ir t.t. Paprasčiausiai turiu kitokią nuomonę.

Žiūrint į visą šį cirką, pavadinimu “linčiuokime prezidentą”, ima ironiškas juokas. Žiūrint, kaip politikai ir žiniasklaida pučia šį burbulą, galima tik apgailestaujant truktelti pečiais ir pasakyti: kokia tauta, tokia ir valdžia.

Koktu žiūrėti, kaip kai kurie politikai patys, mano manymu, būdami “politiniais lavonais”, anksčiau prisidėję prie kenksmingų Lietuvai sprendimų (ar kas nors atsakys prieš Lietuvos visuomenę už nuostolingą ir Lietuvos interesus neginantį “Mažeikių naftos” pardavimą amerikiečiams, kur tie tikrieji kaltininkai, kodėl teisiami tik “sraigteliai”, pasirašę tą sutartį), reikalauja be teismo, be galutinio komisijos sprendimo linčiuoti Prezidentą.

Apgailėtina žiūrėti ir skaityti žiniasklaidą, kuri šiuo atveju pamiršusi bet kokią objektyvumo sampratą, pučia iš musės burbulą. Neseniai teko per TV kanalus žiūrėti cirką “R.Ačas – Lietuvos pilkasis kardinolas”.

Po to - kaip politikos apžvalgininkai iš jo ciniškai pasijuokė, klausinėdami, ką “šis kaimietis” veikia Prezidentūroje. Žiniasklaida iš jo padarė visagalį monstrą. Per “Žinias” tik ir buvo galima girdėti: “Ačas darė tą ir aną”, “Ačas liepė tam ir anam”, “Ačas spaudė tuos ir anuos”, “Ačas Ačas Ačas”… Tai kas gi jis - kaimo liurbis ar visagalis Prezidento patarėjas?

Kodėl mes taip norime apkaltinti Prezidentą, ar yra nors vienas įrodymas, kad jis prie kažko negero prisidėjo? Deja, ne. Nei Laurinkus, nei generalinis prokuroras nepatvirtino to, kad prezidentas būtų kažką pasirašęs ar savo veiksmais pažeidęs LR Konstituciją bei įstatymus.

Žinoma, kas kita jo aplinka. Bet ar galima kaltinti dėl nevykusių aplinkos veiksmų patį Prezidentą? Ar Jūs kaltinate savo draugus, pažįstamus dėl to, kad jie susitikinėja su netinkamais Jums žmonėmis? Abejoju.

Kai kurie politikai, iki šiol niekaip nesugebantys atsigauti po rinkimų, vis reikalauja apkaltos. O kokiu pagrindu? Kokius įstatymus per šiuos pusę metų pažeidė Prezidentas.

Atsakymas - jokių. Tai kodėl reikalaujama Linčo teismo? Pagieža ir pavydas. Štai tos priežastys, kurios kelia tokį nepasitenkinimą. Ne paslaptis, kad aktyviausiai apkaltos BE TEISMO reikalauja Konservatorių partija. Ši partija, priėmusi tiek kenksmingų Lietuvai sprendimų, dar drįsta kažko reikalauti! Aš juos pilnai suprantu, juk R.Paksas - buvęs jų kūdikis. Išdrįsęs spjauti į veidą savo augintojams.

Taigi, dabar apžvelkime tuo „baisius“ nusikaltimus, kuriuos padarė Prezidentas ir jo aplinka.

Iš J.Borisovo paėmė 1 mln. Lt – baisus nusikaltimas. Juk J.Borisovas - teroristas (bent taip teigia žiniasklaida ir kai kurie politikai), tik „keistas“ teroristas. Visi žino, kad jis toks, bet nedrįsta jo sulaikyti, suimti, pateikti kaltinimus ir teisti. Matyt, bijo Prezidento...

Beje, kas dėl finansavimo ir įsipareigojimų. Kodėl mes matome tik vieną pusę ir nenorime pažiūrėti į kitą pusę. O kas rėmė kitus kandidatus? B.Lubys. Būtų įdomu paskaičiuoti, kiek jis pafinansavo likusį būrį, juk išleido tikrai daugiau nei 1 mln. O ir ką kiti kandidatai buvo įsipareigoję jam, B.Lubiui?

Ar nekyla tokių klausimų, juk pastarasis ir taip jau valdo pusę visų Lietuvos strateginių įmonių. Gal jam buvo pažadėta likusi jų pusė? Ar nemanote, kad jis vienintelis, valdantis visas įmones, keltų Lietuvos saugumui didesnį pavojų nei kažkoks J.Borisovas su savo sraigtasparniais?..

Susitikinėja su būrėja – dėl Dievo, pasižiūrėkite į save. Dauguma Jūsų kiekvieną dieną skaitote horoskopus, tikite 13 diena, juodais katinais, čigonais bei patys lakstote pas tas pačias būrėjas. Tai kodėl Prezidentas, jei jam taip dreba kinkos, negali nueiti pas ją ir išsilieti?..

Vietoj Vakarų nuvažiavo į Rytus – na, ką gi juk naudinga iš anksto apsižvalgyti tose šalyse, kur jau kraustosi amerikiečiai.

Domisi, kaip tiriami paskutiniai skandalai - palaikau šį Prezidento žingsnį, juolab, kad žiniaskaida tuo nesidomi ir kyla pavojus, kad dauguma tokių skandalėlių bus tyliai ir ramiai pamiršti.

Iš Seimo tokio aktyvumo tikėtis nereikia, nemaža pačių seimūnų dalis turi sklypų ir panašių dalykų. Nors kai kurie iš jų skelbiasi esantys patys neturtingiausi žmonės Lietuvoje.

Skandalas dėl VSD viršininko – nepamirškite, kad būtent Prezidentas skiria ir atleidžia šį vadovą su Seimo palaiminimu. Tad, kad jis nusprendė jį atleisti nėra nieko blogo. Aišku, žinant dabartinę padėtį, reikės sulaukti komisijos tyrimo pabaigos, kuri ir išaiškins, ar tai buvo tik šiaip sprendimas, ar įtakojamas trečių asmenų.

I.Paksaitė lankėsi pas Ž.Daktaraitę – kas jūs tokie, kad teistumėte kitus žmones? Kas jūs tokie, kad jau nuteisėte Ž.Daktaraitę, juk ji negalėjo pati pasirinkti savo tėvų?

Geriau pažiūrėkite į savo atžalas, kurios jau nuo 12 metų rūko, geria ir smaginasi lengvais narkotikais. Ir tai nėra jokia paslaptis. Pusė visų paauglių yra išbandę vienokius ar kitokius svaigalus.

Skambinėja į televizijos laidas – iš kur savaitraštis „Veidas“ gavo tokius duomenis, būtų smagu gauti nors vieną išklotinę, o ne vien tik tuščius žodžius, kuriuos skleidžia prieš Prezidentą nusiteikęs žurnalas.

Ir, beje, ar tai nusikaltimas? Kitos partijos taip nesielgia? Man pačiam teko būti vienoje „Prašau žodžio“ laidoje ir regėti smagius vaizdus, kai ten buvęs vienas seimūnas padavė vienai merginai lapelį, o laidos metu toji mergina ramiai iš to lapelio paskaitė jam klausimą. Tad nieko naujo, nieko skandalingo.

Aplinkos išsišokimai – na, nuo šito niekas nėra apsaugotas.

Ryšiai su mafija – kol kas nėra nė menkiausio įrodymo, o tik telefoniniai pokalbiai. Bet čia būtų galima pasiklausti paties M.Laurinkaus, kodėl jis, jau pusmetį žinodamas apie Aksentjevo ryšius su mafija ir Prezidentūra, nesulaikė šio asmens, kai rudenį šis žmogus lankėsi Lietuvoje?

Seimo posėdyje M.Laurinkui buvo užduotas šis klausimas. Deja, atsakymas buvo labiau nei keistas. M.Laurinkus pradėjo sakyti kažkokį nesuprantamą monologą apie tai, kad, anot jo, VSD misija yra tik rinkti informaciją. Ir jokio tiesioginio atsakymo, kodėl gi nesulaikė to asmens, kuris kelia grėsmę Lietuvos saugumui…

Vienintelis tikrai rimtas Prezidentūros nusikaltimas, kuris reikalauja atidaus tyrimo, mano manymu, yra slaptų duomenų patekimas į trečias rankas. Tai kol kas tik vienintelis nusikaltimas, kurį, mano galva, padarė kažkas iš Prezidentūros darbuotojų. Visi kiti skandalai tėra tik žiniasklaidos pučiamas muilo burbulas, kuriuo, deja, susižavėjo nemaža visuomenės dalis.

Todėl nesižavėkite apkaltos iliuzija, kol kas Prezidentas, mano manymu, nepadarė nieko, dėl ko jam gali grėsti apkalta. O jei jis jums nepatinka asmeniškai, tai jau jūsų problemos, reikėjo rinkti kitą žmogų. O dar geriau būtų, jei jūs neteistumėte žmogaus be teismo nuosprendžio, nes vieną dieną kažkas kitas gali jus pačius nuteisti be teismo...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!