Šiuolaikinėje visuomenėje kiekvienas žmogus pats turėtų mokėti išsaugoti savo tautiškumą, nepamiršti lietuviškumo. Iš atsitiktinių pasakojimų išgirstame, kaip kitos valstybės neskiria lėšų mokytis savo kalbos.

Imigrantų tėvai stengiasi bet kokia kaina kovoti už savo teises į gimtąją kalbą. Juk mūsų, lietuvių, kalba pripažinta viena iš seniausių ir sunkiausių pasaulyje, nes labai daug yra kalbos dalių, įvairių tarmių ir žodžių reikšmių. Mes patys matome, kaip mes savo valstybėje nutautėjame.

Nebemokame tiksliai kalbėti lietuviškai, pvz., surusiname, suangliname žodžius, lietuviškus žodžius vartojame kalbėdami barbarizmu. Kai ką nors kaltiname, kad mūsų imigrantai vaikai neužmirštų lietuvių kalbos, dažnai nepastebime, kaip mes patys ją naikiname. Kaip dergiame lietuvišką žodį. O dar nuo 2 klasės jau yra mokoma užsienio kalbų, kai dar pradinukas pakankamai nemoka lietuviškai skaityti.

Norint mokytis savo kalbos užsienio šalyje, reikia ne tik noro, bet ir aplinkinių žmonių, tai savo šeimos. Dabar užsienyje madinga švęsti įvairias lietuviškas šventes, kurios puoselėjamos vaikams. Manau, kad imigrantų vaikai turi turėti tokią galimybę mokytis savo gimtąja kalba, ne tik lietuvių mokyklose, bet ir universitetuose, kolegijose.

--
Rašyk aktualiomis temomis ir laimėk šaunius prizus! Konkurso sąlygas rasi čia.