Iki šio įvykio, kol nurodytu adresu buvusiam barui nebuvo sutrumpintas laikas leidimui prekiauti alkoholiu, šioje teritorijoje pastoviai būdavo vykdomi viešosios tvarkos pažeidimai: muštynės, alkoholio ir narkotikų vartojimas gatvėje, šlapinamasis ant greta esančių pastatų sienų, langų daužymas, triukšmavimas ir panašiai.

Greta esančiame ofise ne kartą dužo langai, buvo sulankstytos žaliuzės ir viskas aptaškyta krauju.

Labai apmaudu, kad Vilniaus tarybos nariai neišgirdo nei Sveikatos komiteto, nei aplinkinių verslo atstovų, nei gyventojų prašymo neišduoti licencijos barui Vingrių 17 prekiauti alkoholiu iki 4 val. ryto.

Ir policija, ir seniūnija, ir visos kitos institucijos siūlė riboti bent iki 23 val., bet... Pasirodo, konstitucinė teisė galioja tik verslui, bet ne gyventojų ir kito verslo saugumui užtikrinti.

Vingrių g. 17 namo techninė būklė tokia prasta, kad namo iš principo nerekonstravus, nėra jokių prielaidų tikėtis KITOKIO baro, kitokių lankytojų ir jų elgesio, nepriklausomai nuo to, kokia alkoholiu prekiaujanti įmonė ten įsikeltų.

Apie tai, kad ten esantis baras galėtų vykdyti ir kokią nors kitą, pvz. švietėjišką ar kultūrinę veiklą, kaip deklaruoja naujieji baro savininkai, nėra net ir ko kalbėti, nes tam nėra reikalinga licencija prekybai alkoholiu iki 4 val. ryto.

Stebint Tarybos posėdį ir buvo keista, kad šis klausimas buvo svarstomas kelis kartus ilgiau nei savivaldybės biudžetas. Tada, kai man nebuvo leista pasisakyti kaimynystėje esančių gyventojų ir verslininkų vardu, žiūrėjau besišypsančiam merui R. Šimašiui į akis, galvojau: dar prieš minutę buvau įsitikinusi savo liberalioms pažiūromis, bet dabar tikiu, kad visus galima nupirkti.

Kaina turėtų būti didelė!

Kai nutyla plojimai (kokie buvo tokie garsūs Vilniaus tarybos salėje), laimėjus tarybos sprendimą, prasideda gyvenimas!!! Aplink įsikūrusių gyventojų ir verslininkų vardu pažadame: būsite stebimi per padidinamą stiklą!

Šios nuomonės autorė yra Kosmetikų ir kosmetologų asociacijos prezidentė

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!