Ar visada „aklas pasimatymas“ ir yra aklas?

Vienu metu, po skaudžių santykių patirties, po keleto dėmesingų tik mano išvaizdai gerbėjų, kaip gaivaus oro gurkšnio norėjosi kitokio požiūrio iš priešingos lyties atstovų. Norėjosi, kad matytų mąstantį, siekiantį, kuriantį žmogų-asmenybę.

Vieną vakarą būdas tai išbandyti atrado mane pats klausantis radijo stoties, išgirdau, kad galima pateikti savo telefono numerį arba parašyti kitam žmogui, išgirdus jo kontaktus. Suintrigavo. Nebuvau to bandžiusi. Nepamenu, aš parašiau ar man parašė, bet tą vakarą telefonas lūžo nuo žinučių ir išties buvo smagu leisti laiką turiningai.

Iš visų susirašinėjimų išsirinkau 2, su kuriais atrodė verta susitikti. Vienas baigėsi visai smagiu pasisėdėjimu ir suvokimu, kad išvaizda vis tik yra svarbu – tąsyk, susitikome, pakalbėjome ir išsiskirstėme. Kitas baigėsi ne taip smagiai arba tiksliau, baigėsi net neprasidėjęs. Kaip ten sako: „Atėjau – Pamačiau IR Pabėgau.“ Tikra tiesa, pamačiau ir supratau, kad nenoriu leisti savo laiko su tuo žmogumi, kuris visai ne mano skonio. Žinute pranešiau, kad tai AŠ jam per prasta.

Ir kai vertybės nesutampa

Kaip vieną iš blogesnių pasimatymų pamenu tą, kuris vyko, kai pati buvau brandi asmenybė ir turėjau tvirtą savo vertybių sistemą.

Pasimatymas vyko kavinėje. Pokalbis vystėsi, buvo daug juoko, abipusė simpatija. Kai sąskaitos buvo apmokėtos ir liko tik padavėjos darbą įvertinti arbatpinigiais, – nustebau pamačiusi, kad mano „simpatija“ nepaliko jai nei cento. Išsitraukiau iš savo piniginės keletą litų (tuo metu litais) ir palikau aptarnavusiai merginai. Pati tuo metu dirbau padavėja ir puikiai supratau koks svarbus tai yra gestas. Bet ir šiuos pinigus mano susižavėjimo objektas pasisavino. Tada aš tiesiog atsistojau ir pasakiau, kad mūsų vertybės bei požiūriai nesutampa, ir išėjau.

Tuo metu labai didžiavausi savo tvirtu charakteriu. Ir dabar didžiuojuosi.

***

Jaudulys prieš pirmąjį pasimatymą ir drugeliai pilve, einant susitikti su sena simpatija – nesupainiojami su niekuo. Deja, ne visi pasimatymai – tobuli. Filmas „Tobulas pasimatymas“ ir DELFI kviečia prisiminti patį blogiausią, beprotiškiausią ir kurioziškiausią pasimatymą, kurį patyrėte. Gal pirmasis susitikimas baigėsi didžiule gėda? Gal jūsų pora pasirodė esantis visai kitoks, nei nuotraukose socialiniuose tinkluose? Gal nepagarbiai elgėsi su padavėju? Gal dar pirmojo pasimatymo metu norėjo supažindinti su tėvais ar pabėgo, nesusimokėjęs už vakarienę? Dalykitės smagiausiomis ir liūdniausiomis istorijomis su DELFI, o blogiausios pasimatymo istorijos autoriui už patirtį atsilyginsime tikrai „Tobulu pasimatymu“ – privačiu filmo seansu dviem ir prabangia vakariene.

Taip pat ne pirmos vietos nugalėtojai pretenduoja į penkis kvietimus dviems į filmą „Tobulas pasimatymas“. Visos istorijos bus publikuotos DELFI. Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Blogiausias pasimatymas“ arba pasinaudok forma apačioje.

Filmo aprašymas

„Tobulas pasimatymas“ – lietuviška romantinė komedija apie pradinių klasių mokytoją Liną (akt. Jurgita Jurkutė), kuri svajoja sutikti savo gyvenimo meilę ir pasiryžta nueiti į aklą pasimatymą. Kai jos pora nepasirodo, prie staliuko prisėdęs populiarios TV laidos vedėjas Tomas (akt. Leonardas Pobedonosvecas) įžūliomis pastabomis galutinai sugadina ir taip nevykusį vakarą.

Negana to, vėliau jis išsityčioja iš naivuolės savo laidoje, o galiausiai įžeistai vienišei pateikia pasiūlymą, kurio atsisakyti neįmanoma. Ar pavyks tokiems skirtingiems žmonėms dirbti kartu? Ar įmanoma rasti meilę internetinių pasimatymų labirintuose? Kiek varlių reikės pabučiuoti Linai, kad surastų princą ant balto žirgo? Ar pirmasis pasimatymas gali būti tobulas?

„Tobulas pasimatymas“ – romantinė komedija, pilna gyvenimiškų nesusipratimų, nuoširdžių jausmų, netikėtų šeimyninių dramų ir, žinoma, viską nugalinčios meilės.