Egzaminas, mano galva, labai lengvai parodys tuos, kurie tikrai moka istoriją. Buvo tikrai labai liūdna žiūrėti į tuos mokinius, kurie šiandien atėjo į egzaminą nieko nesikartoję, natūralu, kad tokiems žmonėms egzaminas pasirodė kaip neįveikiama viršukalnė.

Daugumą gelbėjo tik testas, kuris visų nesimokančių nenaudai, sutrumpėjo 5 klausimais – iš 30 klausimų beliko tik 25, nors jei bent kiek žinai Lietuvos Respublikos konstituciją, pažįsti knygnešį, žinai, kas redagavo „Varpą“, tuomet egzaminą turėjai išlaikyti.

Ką jau kalbėti apie mūšius, kuriuos žino ir penktokas. Pati mokykloje mokiausi istoriją, nes tai sudarys labai didelę dalį mano konkursinio balo, stojant į aukštąją mokyklą, planuoju stoti į pedagogiką. Šiam egzaminui skyriau tikrai labai daug laiko. Dabar belieka laukti tik rezultatų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, ar buvote tarp tų, kurie šiandien laikė istorijos brandos egzaminą? Prašome Jūsų – pasidalykite įspūdžiais, įvertinkite egzamino užduotis!

Prašome atsiliepti ir mokytojus bei tėvelius – kokia jūsų nuomonė apie užduotis dvyliktokams? Jūsų minčių laukiame elektroniniu paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „12“.