Visos influencerės pabrėžia, kad moteris turi būti susitvarkiusi. Ir jokiu būdu nedaryti tos nuodėmės, nepirkti ko nors iš masinių pardavimų – šiukštu prieš visas niveas, garnierus, lorealius ir ką tik nori, aplenkite ratu drogus bei eurokas. Rūpinkitės savo kūnų, - sako mums.

Mielai! Sakau aš. Tuoj pradėsiu rūpintis! Tik va kainytės... Paskaičiuojam?

Įdegis be blogų medžiagų, ekologiškas, nes juk š. ant savęs netepsi – apie 35 eurus. Tiek pat kainuoja ir buteliukas įdegio toniko veidui. Vis pabrėžiama, kaip priemonės nepaliks dryžių ar dėmių, jos ekologiškos, neužkimš odos... Organinės priemonės.

Tik prieš jas naudojant reikia pasidaryti kūno pylingą, vėliau drėkinti kūną, kad ilgiau išsilaikytų, ir dar tepti su specialia pirštine (kurias kas kažkiek laiko reikia keisti). Kūnui plius veidui plius visos papildomos priemonės – lygu – 100 eurų.

Toliau. Būtinos kirpyklinės plaukų priemonės, nes negadinsi plaukų paprastais šampūnais (dar iš chemijos pamokų atsimenu, kad daugumos paprastų šampūnų sudėtyje yra tų pačių medžiagų, kaip ir buitiniuose plovikliuose, pvz., indų ploviklyje).

Šampūnus influencerės pataria įvairius, bet iš viso už profesionalaus šampūno, balzamo ir kaukės rinkinį sumokėsite 60-90 eurų, o dar jei norėsite apsaugos nuo karščio, lako ar putų, kokių nors augimo losjonų – žiūrėk, už viską išeis arti 200.

Toliau reikės technikos. Šiuolaikinės savimi besirūpinančios moters „technika“: džiovintuvas, tiesintuvas ir princesės garbanų garbiniuotuvas, elektrinė pėdų dildė (kai kuriais atvejais dar epiliatorius).

Visur pabrėžiama, kad nekenčiat savo kūno, jei drįstat ką nors iš tų daiktų pirkti „paprastose parduotuvėse“. Būtini specialūs užsakymai, kuriuos darant vienas įrankis kainuoja apie 100-150. Taigi, už viską paklosite 300-600 eurų.

Nuo plaukų keliaukime prie veido. Nykstantį lūpų kontūrą pataria atstatinėti jau nuo 25 m., raukšlių prevencija irgi būtina. Jei tikėsime visiškai tobulai atrodančiomis žinomomis moterimis, tam tinka tik išskirtinių dermatologų sukurtos vaistinės priemonės ir ampulės.

Vaistinėje viena lakštinė kaukė kainuoja maždaug 5-8 eurus. Internetu 5 veido kaukių komplektą galima užsisakyti už 30 eurų, ampulių rinkinį – už 50 eurų. Pridėjus tikrai gerus kremus už viską per mėnesį reikia apie 150 eurų.

Toliau. Procedūros. Kirpykla, kaip jau rašėte, iki/apie 100, manikiūras 20, depiliacijos 80, sporto trenerė, koks nors hobis ar baseinas, keli masažai – 50.

Nepamirškime ir vidaus, kuriam kas mėnesį reikia vis naujo kurso vitaminų, papildų, dietinių kokteilių ir kitų priemonių, padedančių išlikti sveikai, pilnos kolageno odos ir biotinu trykštančiais plaukais. Visiems papildams, skaičiavau, reikėtų apie 100 eurų, nes ir firmos atitinkamos.

Galiausiai – drabužiai. Kiekvienam sezonui įsigyti naują garderobą kainuoja nepigiai. Kovą rinkoje pasirodo darbui skirti kostiumėliai, balandį, reaguojant į karantiną – laisvalaikio, sportiniai, o gegužę vasarai ruošiamės ieškodamos suknelių, kedukų. Net jei pirktume tik po vieną rūbų komplektą per mėnesį, dar reikėtų batų ar apatinių, taigi, mažiau nei su 200 – nė iš vietos.

Ar dar vardinti? Suma vien „susitvarkiusios moters“ grožiui palaikyti man prisiskaičiuoja... 1300. Aš ne kvaila, ta suma kas mėnesį būtų kintanti – vieną mėnesį nusiperki plaukų tiesintuvą, tai kitą jau nepirksi, čia paėmiau visišką maksimumą.

Tarkime, paskaičiavau hiperbolizuotai. Tačiau ar suprantate esmę?

Moteriai, kuri jau ne jaunutė (o tokios šiais laikais tik vos iš paauglystės išaugusios, 30-metė jau laikoma brandžia moterimi, turinčia užsiimti raukšlių naikinimu ir kontūro atstatymu), uždarbis nuo 1000 eurų tik prasideda!

Apie kokią vargstančią šalį kalbame, jeigu vien norinčiai „atrodyti susitvarkiusiai“ moteriai reikia uždirbti gerokai virš 1000 eurų.

Įdomu, kiek yra moterų, besistengiančių pasiekti joms siūlomą idealą? Ar visgi daugiau tokių, kaip mano aplinkoje, kurios maištauja įsigydamos tuos paprastus ir nuodingus šampūnus?