Šiuo metu lygiai savaitę esu bedarbė, nors ir prieš tai buvusiuose darbuose ilgai dirbti neteko. Mano atveju, rasti tinkamą darbą atrodo tiesiog neįmanoma. Kiek tenka siųsti CV, atrodo, kad visur tas pats: arba trūksta patirties, arba nori, kad sutikčiau dirbti papildomus darbus, kurie į mano pareigas net neįeina. Dažniausiai siūlomas darbo užmokestis būna nuo 300 iki 400 eurų, atskaičius mokesčius.

Esu 25 m. amžiaus bei mokiausi VU tuo pat metu kaip ir p. Anušauskienė. Galbūt dariau didelę klaidą nedirbdama tada, kai buvau studentė, gal jau turėčiau reikiamos patirties ir galėčiau dirbti bet kur, bet erzina tai, kad visur reikalaujama patirtis, kai net nesuteikiama galimybė tą patirtį įgyti.

Geriausias variantas buvo prieš savaitę, kai mane atleido iš darbo, kuris, maniau, jau bus karjeros pradžia ir kažkoks atspirties taškas. Nenoriu minėti įmonės pavadinimo, bet ten įsidarbinau administratore. Jau pačią pirmą darbo dieną vadovas pareiškė, kad turiu viską tvarkyti, valyti ir t.t. Supratau, kad turiu būti ne tik administratore, bet ir valytoja. Ištempiau ten lygiai 2 savaites. Na, o paskutinę dieną, sulaukiau priekaištų, kad langai vis dar neišvalyti, grindys neiššluotos, o indai neplaunami, todėl esu atleidžiama iš darbo. Tad tokia buvo ta „administratorės“ darbo patirtis.

Tiesą pasakius, tiesiog nežinau, už ko griebtis ir kaip toliau gyventi, kai darbo birža yra visiškai negelbstinti įstaiga, o darbdaviai, su kuriais tenka susidurti, ieško vergų, kurie darys absoliučiai viską už tokius pinigus, už kuriuos pragyventi galima tik mažame miestelyje, menkai valgant ir aprangą perkant vien tik dėvėtų drabužių parduotuvėse. Apie keliones, pramogas belieka tik pasvajoti...

Nesakau, kad darbo rasti visiškai neįmanoma. Teko siųsti CV į įvairias parduotuves, tai galima pradėti dirbti jau po kelių dienų, bet bėda ta, kad toks darbas visiškai netenkina. Žinoma, kai atsiras didelis pinigų trūkumas, teks eiti dirbti, kur papuola, kad pavyktų išgyventi...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų pasidalyti patirtimi – ar sudėtinga šiuo metu Lietuvoje rasti darbą, kokių atlyginimo pasiūlymų paprastai sulaukiate? Kviečiame mintimis pasidalyti ir darbdavius – ar Jums paprasta rasti kvalifikuotą darbuotoją, su kokiomis bėdomis susiduriate ieškodami naujo darbuotojo? Rašykite el.p. pilieciai@deli.lt su prierašu „Darbas“.