R. Šepetys „Turiu tave išduoti“

„Turiu tave išduoti“ yra naujausia, šeštoji, Ruta Sepetys (g. 1967 m.) knyga. Pasaulyje ji išgarsėjo istoriniu romanu „Tarp pilkų debesų“. Knyga apie lietuvių tremtį į Sibirą Antrojo pasaulinio karo metais tapo pasauliniu bestseleriu ir buvo įtraukta į mokykloms rekomenduotinos literatūros sąrašą.

Knygos viršelis

Rumunija, 1989 metai. Europoje vienas po kito žlunga komunistiniai režimai. Septyniolikmetis Kristianas Floresku svajoja tapti poetu ir filosofu. Tačiau rumunai neturi teisės svajoti – juos riboja taisyklės ir jėga.

Siautėjant maniakiškai Nikolajės Čaušesku diktatūrai, kai šalyje valdo melas, smurtas ir baimė, Kristianą pradeda šantažuoti saugumo struktūros, kad jis taptų jų šnipu. Jam telieka dvi galimybės: išduoti visus, ką myli, arba pasinaudoti informatoriaus padėtimi ir kenkti baisiausiam Rytų Europos režimui.

Kristianas rizikuoja viskuo, kad atskleistų tiesą apie režimą, suteiktų žmonėms galimybę kalbėti ir papasakotų pasauliui apie tai, kas vyksta Rumunijoje. Jis pasiryžęs, kai ateis laikas, kovoti už permainas. Tačiau už geresnę ateitį reikia mokėti sudaužytomis širdimis ir prarastomis gyvybėmis.

Ruta Sepetys meistriškai kuria naują istorinį trilerį apie rumunų tautos, tirono nugramzdintos į tylą ir neviltį, bet vis vien tikinčios žmogaus dvasios didybe, kančias.

N. Ghulam, J. Dieguez „Pirmoji nakties žvaigždė“

Knyga, suteikianti balsą toms, kurios buvo nutildytos. „Pirmoji nakties žvaigždė" – tai paieškų, šeimos paslapčių, neatsakytų klausimų kupina istorija, atskleidžianti, kokia našta tenka moterims nuo Vakarų nutolusiame pasaulyje, kaip narsiai jos įveikia sunkumus ir nenuleidžia rankų net užklupus didžiausioms negandoms.

Knygos viršelis

Nuotaikingas, atviras ir nuoširdus pasakojimas leis pažinti afganų visuomenės kasdienybę, jos narsių ir kovingų moterų gyvenimą bei jausmus, patirti nuotykių kartu su pagrindine veikėja afgane Nadia Golam, kurios skaudi istorija atskleidžiama anksčiau išleistoje knygoje „Mano turbano paslaptis".

Afganistane kilus pilietiniam karui, dar būdama aštuonmetė ji buvo sužalota ant namų nukritusios bombos, daugiau nei dešimt metų apsimetinėjo berniuku, kad išmaitintų ir apsaugotų savo šeimą, ir tik devyniolikos iš priespaudos paspruko į Barseloną.

„Pirmojoje nakties žvaigždėje" Nadia stengiasi surasti pusseserę Mersalę ir pagerbti velionės tetos atminimą. Atversdama šeimos moterų istorijos puslapius ji atranda savo šaknis ir iš naujo pasijunta moterimi.

G. Vitkevičiūtė „Širdies tatuiruotės“

Priklausomas atiduoda save už butelį. Artimieji atiduoda save už dyką.

10 metų rinkta medžiaga
Paremta mokslu ir praktika
Aš ten buvau
Dabar būsiu šalia Tavęs
Viskas tikra
Išgyventa ir išspręsta

Knygos viršelis

„Knygoje Gabija dalijasi savo patirtimi, kai gyvenimas su priklausomu žmogumi yra kaip kelias su bedugnėmis ir viršukalnėmis. Tačiau ši kelionė yra vienintelė kryptis. Žinau tai ir kaip gydytoja, kasdien dirbanti dėl sveikstančiųjų.“ – Gabija Laubner, anesteziologė-reanimatologė ir klinikinės toksikologijos gydytoja.

„Blaivybė man – gyvenimas. Tai kelionė į laisvę, tiesą ir pačią save. Skaityti šią Gabijos knygą bus skaudu ir jautru, bet ji yra pagalba. Nes tema tikrai gali paliesti bet kurį iš mūsų.“ – Virginija Krutulienė, blaivi jau daugiau kaip 15 metų.

„Gabijai pavyko subręsti ir patikėti savimi, kad tikrai įgali būti subtilioje kelionėje su priklausomybės ligos padarinių turinčiais asmenimis. Tai taikliai atsispindi knygoje. Čia vyksta ,,gundymas“ pokyčiams ir investicijai į sveikatą. Drąsu – tikra – jautru. Drąsūs, skaitykite!“ – Gyd. psichiatrė Vilma Andrejauskienė

Apie autorę
Gabija Vitkevičiūtė yra priklausomybių konsultantė. Šį darbą pradėjo dirbti po to, kai uždarė pačios įkurtos pagalbos namus moterims. Iki tol 20 metų dirbo žurnaliste ir tarptautinės komunikacijos eksperte, taip pat yra baigusi kultūros vadybos ir kultūros politikos studijas, turi ir menų magistro laipsnį.

Visos ilgai kauptos patirtys ir mokslai leido autorei apjungti įvairialypes žinias, kad aiškiai ir naudingai pateiktų žmogui supratimą, kas yra priklausomybė ir kaip su ja gyventi artimiesiems. Knyga unikali tuo, kad Gabija kalba iš asmeninės perspektyvos – jos mylima mama mirė nuo priklausomybės alkoholiui.

Gabija daugiau kaip 15 metų visiškai nevartoja alkoholio ir sveikos gyvensenos vertybes stengiasi diegti savo keturiems vaikams.

„Jau labai daug padarei, pajutai ir pagalvojai. Noriu paprašyti būti sau švelniai. Nepulk stačia galva, nekeisk pasaulio, vienu mostu nekeisk ir savęs. Jūs abu – ir vartojantis mylimas žmogus, ir Tu – tyrinėjate, stebite, vertinate, matuojatės.

Pabūkite abu su tuo, pakvėpuokite. O tada imkitės reikalų. Nevertinkite ir nesilyginkite – šios knygos užduotys ir siūlomi sprendimai neturi patikti, ne toks tikslas. Juk kai gydytojas perrišinėja žaizdą ir plėšia pleistrą nuo gyjančio nubrozdinimo, jo pacientas raukosi, inkščia, jam nepatinka.

Bet gydytojas nekreipia dėmesio. Kodėl? Nes žino, kad daro teisingai, tai būtina. Jis mato naudą. Aš ne gydytoja, bet rąstą per upelį permesti galiu. Taip sutrumpinsi savo kelionę ir tikslą pasieksi greičiau, tiksliau, saugiau.“
Gabija Vitkevičiūtė

A. A. Vingras, R. Praninskienė, V. Žilinskaitė „Vaikų ligų ABC“

Ką turi žinoti tėvai.
Knygos autoriai – autoritetingi Vilniaus universiteto dėstytojai, medicinos mokslų daktarai, medicinos leidinių ir straipsnių autoriai, turintys ilgametę vaikų ligų gydytojo, vaikų nervų ligų gydytojo ir vaikų intensyviosios terapijos gydytojo praktiką.

Knygos viršelis

Vaiko Pirmųjų trejų gyvenimo metų mažoji ligų enciklopedija tėvams.
Jei mažylis suserga ar nutinka nelaimė, pirmiausia šalia jo esate jūs, tėvai. Todėl jūsų pagalba, suteikta pirmosiomis minutėmis ar valandomis, gyvybiškai svarbi.
Knygos puslapiuose:
Išsamiai ir kartu glaustai apie dažniausiai pasitaikančių ligų priežastis;
Būdingi ligų ir negalavimų požymiai ir kaip jų išvengti;
Pirmoji pagalba: patarimai, kaip padėti sunegalavusiam ar nelaimės ištiktam mažyliui;
Kada būtina kreiptis į gydytoją;
Pažintis su dažniausiomis vaikų neurologinėmis ligomis ir vaikų miego ypatumais;
Vaistinėlė ir vaistažolės, bendrosios žinios apie sveikatą;
Ligų profilaktika;
Ligų ir negalavimų abėcėlinė rodyklė.
Temų gausa pagal abėcėlę:
...dirglus kūdikis • naujagimių miego ypatumai • vidurių užkietėjimas • alergija maistui • ausies skausmas • bėrimai • dantų dygimo skausmas • piršto čiulpimas • kreivos kojytės • prakaitavimas miegant • diegliai • knarkimas • neaugantis svoris • sausa oda • nevalgumas • rankų ir kojų pirštų traumos • skiepai • širdies kraujagyslių profilaktika...

Kakė Makė. Abecelė. Lavinamasis rinkinys

Kakės Makės užduočių rinkinys – puikus skaitymo ir rašymo pradžiamokslis.
Užduotis ir žaidimus parengė Šiaurės licėjaus priešmokyklinio ugdymo mokytoja.Skirta 5-7 metų vaikams.

Knygos viršelis

Šis rinkinys padės vaikams smagiai žaidžiant įsidėmėti raides bei išmokti skaityti. Įdomios užduotys bei smagūs žaidimai vaikus įtrauks į mokymąsi, vaikai galės drąsiai reikšti mintis.

Linkime drąsiai kopti į žavingą raidžių ir skaičių pasaulį ir patirti stulbinančių nuotykių!
Rinkinyje rasite:
Knygelę „Kakė Makė. Elementorius“
Žaidimą „Abėcėlės takeliu“ (plakatas ir 4 žaidimo kortelės)
Plakatą su visomis abėcėlės raidėmis
Žaidimą „Skaitymo pėdutės“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją