Kviečiame paskatinti žmones vengti tokių ritualų ir pasidalyti savo patirtimi, kodėl to daryti nereikėtų.

DELFI primena, kad apie neigiamas pasekmės jau rašė, kai tarp jaunimo pradėjo plisti pavojinga mada kviesti demonus, kurie atsakinėja į klausimus.

Portalui vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.
Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Pasidalykite savo patirtimi ir paskatinkite kitus nesekti jūsų pavyzdžiu! Už drąsą vienam jūsų padovanosime 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą!

Savo istoriją galite siųsti dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką žemiau arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame. Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki gruodžio 21 d. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojai/-os renkami/-os redakcijos ir bus skelbiami gruodžio 27 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis DELFI savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Dėkojame visiems dalyvavusiems! Konkurso nugalėtoja tapo DELFI skaitytoja Gabrielė, pasidalijusi istorija „Su pussesere dvasias kvietusi mergina gautą atsakymą atsimena su siaubu“. Su ja susisieksime asmeniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)