DELFI pasirodžius šiai istorijai, ne vienas komentatorius prisipažino taip pat patyręs, ką reiškia mylimo žmogaus išdavystė.

Viena skaitytoja pasakojo, kad nors iš pradžių bandė susitaikyti su tuo, kad antroji pusė buvo neištikima, galiausiai šio skausmo neištvėrė. Jai net teko telefone buvusio mylimojo vardą pakeisti „Išdaviku“.

„Aš irgi savo buvusiajam bandžiau atleisti neištikimybę, nes iš pradžių jaučiausi pati kalta. Bet santykiai negalėjo tęstis, išėjau, porą metų buvo labai sunku, bet dabar esu laimingai ištekėjusi ir nė kiek nesigailiu. Maniškis labai gailėjosi, maldavo, kad grįžčiau, primindavo geriausius laikus...

Man išsiskyrimą pernešti padėjo pyktis, kartais tyčia pakurstydavau jį, bandydama įsivaizduoti, kaip jis viliojo tą kitą (ar kitas). Tokiu būdu nesuminkštėdavau ir nenusileisdavau maldavimams, nes kadangi buvau viena ir jį mylėjau, seni jausmai vis imdavo viršų. Aš netgi jo numerį telefone pavadinau „Išdavikas“, kad nepamirščiau, kas skambina ir rašo. Žinau, kad tas pyktis negerai, bet tam kartui reikėjo, o dabar jau nesvarbu“, – komentaruose savo istoriją papasakojo DELFI skaitytoja.

Apie dėl išdavystės patirtą skausmą pasakojo ir kitas skaitytojas. Jam teko net pakęsti žmonos meilužio smurtą bendruose šeimos namuose, tačiau jis tikina, kad net ir po tokių siaubų galima atsitiesti.

„Teko ir man patirti savo kailiu „eks“ neištikimybę, kai kelis kartus buvau išduotas. Būstas buvo gautas santuokoje lizingu, palikau ją tame bute su vaikais, nebegalėjau tverti jos neištikimybės, lakstymų, kai ji naudojosi padėtimi, vedėsi prie vaikų meilužį... Teko ir man savame bute net patirti meilužio smurtą. Paskui po pusės metų abu pabėgo iš to buto, palikę dideles skolas...

Šiuo metu butas areštuotas, jaučiu anstolių laviną. Atrodo, gyveni žmogus dugno dugne, kai visos pajamos atimamos ir viskas nubraukta iš gyvenimo. Bet iš tiesų nereikia pasiduoti, reikia tik sulaukti savo laiko ir nereikia graužtis, aukoti dėl kažko gyvenimo – juk gyvenimas duotas asmeniškai pačiam, o su patirtimi ir laiku pasieksi viską“

Tuo metu DELFI komentaruose savo nuomone pasidalinusi L. sako, kad nereikia kategoriškai teigti. kad neištikimybę atleidus, partneris vėl bus neištikimas.

„Žinau atvejį, kai žmona po 6 metų draugystės nuėjo į kairę. Bet kai suprato savo klaidą ir iš jos pasimokė, santykiai tik pagerėjo. Turbūt išimtis, bet taip irgi būna, čia nuo žmogaus sąmoningumo priklauso.

Dabar jie augina vaikelį ir santykiai geresni nei iki tol. Aišku, kai kas už akių kalbėjo, bet kiekvienas renkasi, turėdamas savo nuomonę, net jei kitiems ji būtų keista. Neįtiksi niekada visiems kaip ir moterys – va, ta per anksti pagimdė, ta per vėlai, ta ne nuo to vaiką turi... Koks kieno reikalas, mano nuomone, jei pačiam žmogui gerai?“, – rašė komentatorė L.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi ir patarkite išduotiesiems, ar verta bandyti su neištikimybe susitaikyti? Gal patys esate išdavę mylimą žmogų ir turite tam pasiteisinimą? O gal fizinės neištikimybės apskritai nelaikote išdavyste? Laukiame Jūsų nuomonės ir istorijų.

Už atvirumą ir nuoširdumą Jums padovanosime prizą – dviem žmonėms už laiškus atiteks D. Radulescu romanas „Juodosios jūros sutemos“ apie prarastą meilę. Savo nuomone galite pasidalinti spausdami pilką mygtuką žemiau arba rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt. su prierašu „Išdavystė“. Skaičius ant paveikslėlio rodo, kiek žinučių žmonės atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Apie prizą:

Leidykla „Briedis“pristato antrąjį rumunų kilmės amerikiečių rašytojos Domnicos Radulescu romaną „Juodosios jūros sutemos“!

Stebuklingoje Juodosios jūros pakrantėje leidžiantis saulei, jos spinduliams tįstant vandens paviršiumi, Nora Teodoru galvoja tik apie du dalykus: kaip svajonę tapti garsia menininke paversti tikrove ir apie meilę Džidžiui, vaikystės draugui iš miesto turkų kvartalo.

Tačiau gyvenimas valdant diktatoriui Nikolajei Čaušesku darosi vis labiau nepakeliamas, virš galvos telkiasi tirštesni audros debesys. Slaptoji policija suka ratus aplink, nenutoldama nuo jaunosios poros durų.

Nora ir Džidžis kuria planus bėgti į Turkiją. Bet tam, kas jų laukia, pasiruošti neįmanoma...

2014 m. D. Radulescu svečiavosi Vilniaus knygų mugėje, kur pristatė pirmąjį savo romaną „Traukinys į Triestą“.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo iki spalio 11 d.;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. spalio 12 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojai skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – D. Radulescu romanas „Juodosios jūros sutemos“ dviem skaitytojams;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Dėkojame visiems dalyvavusiems! Knygas laimėjo rašinių „Internete sutiktas vyras apsuko merginą aplink pirštą“ ir „Neištikimą mylimąjį turinti mergina priėmė netikėtą sprendimą“ autorės! Su jomis susisieksime asmeniškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)