Parodykite, kad skundai dėl duobėtų kiemų ir kelių – ne iš piršto laužti. Atkreipkite dėmesį, kur šias duobes būtina užtaisyti! Vienam Jūsų padovanosime prizą – 3 mėnesių pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą.

DELFI skaitytojai dar pavasariui neprasidėjus jau piktinosi duobėtais keliais. Dalijamės jų patirtimi ir kviečiame jus atsiųsti savąją!

„Kaip ir po kiekvienos žiemos, miestuose atsiranda duobių, bet pirmą kartą pamačiau, kaip yra tvarkomi Ukmergės keliai. Visas Ukmergės apvažiavimas duobėtas, kelininkai užpila duobes žvyru kas 2 dienas vėl ir vėl. Tuomet kenčia automobilių stiklai. Buvau nustebintas ir tuo, ką pamačiau Antakalnio gatveje - kaip asfaltą pila į duobes ir su kojom užtripia, nors tada lijo lietus“, - jau anksčiau DELFI piktinosi vienas ukmergiškis.

„Užusienio gatvės, kuri yra Vilniaus mieste, gyventojai yra priversti važinėti, vaikščioti gatve, kuri yra apgailėtinos būklės. Tiek vasarą, tiek žiemą. Vasarą, kartą per mėnesį pravažiuoja greideris, bet jau po kelių dienų visos duobės grįžta. Žiemą išvis niekas nelygina ir net nevalo sniego.

Gėda ir nesmagu, kad Vilniuje yra tokia netvarkoma, neprižiūrima ir apleista gatvė. Neįmanoma išeiti pasivaikščioti. Ką jau kalbėti apie pasivaikščiojimą su kūdikio vežimėliu. Tai išvis misija neįmanoma.

Užusienyje gyvena daug žmonių, daug vaikų, kurie šia gatve kasdien eina į mokyklą. Kai duobės apledėja, kyla pavojus sveikatai. Taip pat kenčia ir automobiliai... Gyventojai yra praradę viltį, kad gatvė kada nors bus asfaltuojama, bet norėtųsi, kad bent būtų sutvarkyta ir reguliariai prižiūrima“, - skundėsi sostinės gatve ir vilnietis.

„Nuostabus“ kelias yra Radviliškio r. Tyrulių sen., važiuojant link Vališkių ir Jonaitiškių km, maždaug 3 km atkarpa. Taip pat šiuo keliu žmonės kiekvieną dieną važiuoja iš Šiaulių miesto į Tyrulių gyvenvietę. Sunku patikėti, kad šiais laikais, kai viskas yra taip pažengę ir Lietuva yra Europos Sąjungoje, mes vis dar turime tokių nesutvarkytų kelių kaip šis... Šis kelias man yra tragiškas, juo neįmanoma važiuoti... Taip pat šiuo keliu reikia važiuoti į nuomojamą sodybą Jonaitiškių kaime, šis kelias gali sugadinti nuotaiką ten švenčiančiams žmonėms“, - rašė DELFI skaitytojas.

„Pakruojo rajono, Klovainių seniūnijos, Titonių kaimo gyventojų kasdienybė: į darbą, miestą, mokykla ir pas gydytojus – keliu, kuris atrodo tarsi po karo. Žvyrkelio duobės vietomis siekia net 20 centimetrų, kas automobiliui tikrai ne į naudą. Kiekvieną dieną šiuo keliu besinaudojantys žmonės nespėja remontuoti automobilių ir visa tai - dėl smarkiai duobėto kelio. Anksčiau paskambinus į miesto savivaldybę, gauname atsakymą, kad kelias bus tvarkomas tik kovo mėnesį. Tad kas atsakys už gyventojų sugadintus automobilius ir padengs remonto išlaidas jei savivaldybei priklausantis kelias ir toliau nebus tvarkomas?“, - piktinosi skaitytojas Martynas Lengvinas.

„Neseniai važiavau Gintališkėje, savo tėviškėje, kuri yra Plungės rajone. Viskas kaip ir seniau: tos pačios parduotuvės, tie patys namai, ta pati siaubinga, ir tragiška gatvė, kuria turbūt kantrybės neturintiems žmonės, geriau eiti pėsčiomis. Važiavau naujai nusipirkta mašina, tik įvažiavus į gatvę, ir ją pamačius jau tikėjausi blogiausio, bet pavažiavus tolėliau gavau daugiau, nei blogai. Tai buvo siaubas“, – baisisi skaitytoja.

Ji pasakoja, kad duobė prie duobės sėjo kelią, apvažiuoti buvo neįmanoma, o važiuoti tuo keliu – tikras košmaras.

„Žodžiais sunku nusakyti, kokį vaizdą ir jausmą jaučiau viduje, o to buvo negana, sulaužiau automobilio priekinį bamperį. Ir taip žmonės važiuoja, diena iš dienos, mėnesis ir mėnesio, metai iš metų. Paklausius, kodėl jie nieko nedaro, pažiūri į mane, kaip į kvailę. Žinoma, daro, bet kas į juos kreipia dėmesį, man atrodo, visi skiriami pinigai keliauja į Platelių miestelį, na, žinoma, Plateliai svarbiau už kažkokią gatvę, ir nesvarbu, kad ji pagrindinė, ir ja pravažiuoja šimtai žmonių. Miestelio mero vietoje man būtų gėda būti meru (...). Ne devynioliktame amžiuje gyvename, kad važinėtume su ratais, o ir su jais ne ką geriau. Ir tai ne vienintelis kelias. Lietuvoje pilna tokių, apleistų, niekada netvarkytų kelių, ir su jais nieko nedaroma, nesirūpinama. Norima gražinti Lietuvą, bet pirmiausia reikia pradėti, ne nuo Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos, norint turėti gražią šalį, turi pasirūpinti ir žmonėmis, kad jie būtų laimingi, bet jie tokie nebus, kol neturėsime civilizuotų, šiuolaikiškų kelių“, - piktinosi skaitytoja.


Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki balandžio 15 d. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a redakcijos ir dėl gausaus dalyvavimo konkurse bus skelbiamas balandžio 15 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

DELFI pasilieka teisę kai kurias istorijas publikuoti kaip atskirus straipsnius. Nepaisant to, ar tekstas buvo publikuotas kaip atskiras straipsnis, ar pasirodė konkursinio teksto apačioje kaip žinutė, jis vis tiek dalyvauja konkurse.

Dėkojame dalyvavusiems konkurse! Nugalėtoju tapo vilnietis, užfiksavęs ir aprašęs 9 cm gylio duobę Vasaros g., Vilniuje. Prašome jo susisiekti el.paštu kamile.baubinaite@delfi.lt, kad galėtume jam perduoti prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)