Europos Parlamentas antradienį pritarė pasiūlymui leisti šalims narėms atsisakyti laiko sukiojimo pavasarį ir rudenį.

Pagal pasiūlytą direktyvą, Europos Sąjungos narės galės nuo 2021 metų pačios nuspręsti, ar persukinės laiką viena valanda paskutinį kovo ir spalio sekmadienį.

Pasiūlymą atsisakyti laiko sukiojimo pernai pateikė Europos Komisija, remdamasi visuomenės apklausos rezultatais, parodžiusiais, kad 84 proc. europiečių norėtų atsisakyti laikrodžių sukiojimo.

Lietuviams, kurie nori atsisakyti laiko sukiojimo, teks pasirinkti, kokiai laiko juostai norėsime priklausyti. Iki šiol buvome pripratę prie žiemos ir vasaros laiko sąvokų. Visuomenė šiuo klausimu vis dar susiskaldžiusi.

Raginame DELFI skaitytojus įsijungti į diskusiją ir išsakyti savo nuomonę šiuo klausimu. Siųskite savo nuomones ir išdėstykite argumentus, kokį laiką turėtų pasirinkti Lietuva. Jūsų nuomones, jei pageidausite, skelbsime portale anonimiškai.

Siųskite el .p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Laiko sukiojimas“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)