Projektas „Misija Lietuva“ – mūsų visų – Lietuvos piliečių – iniciatyva. Kartu mes kuriame stiprią, sąmoningą ir atvirą Lietuvą. Kiekvienas savo kraštą gerbiantis pilietis yra kviečiamas tapti „Misija Lietuva“ dalimi. O šiandien pradėkime nuo mažų, simbolinių pareigų: iškelkime Lietuvos trispalvę ir istorinę Vyčio vėliavą savo kieme, bendruomenėse ir svarbiausia – savo širdyse.

Liepos 6-ąją dieną visoje Lietuvoje – nuo didžiausio Lietuvos partizanų mūšio vietos iki istorinio Dariaus ir Girėno aerodromo ar piliakalnio – iškils vėliavos, tačiau, projekto „Misija Lietuva“ organizatoriai ne tik skatina prisijungti prie savo bendruomenės, bet kartu su portalu DELFI kviečia kiekvieną iškelti Lietuvos trispalvę bei istorinę vėliavas ir iki 2015 m. liepos 8 d. siųsti nuotraukas, spaudžiant pilką mygtuką apačioje. Tavo buto ar namo langas, kiemas ar kaimyno balkonas – vietos, kur Valstybės dieną gali plevėsuoti tavo iškeltos vėliavos. Trims nuotraukų autoriams padovanosime Lietuvos istorines Vyčio vėliavas.

2015 m. liepos 6 d. „Misija Lietuva“ iniciatyvos vėliavos iškils įvairiose Lietuvos istorinėse vietose. Apie visas vėliavų vietas galite sužinoti čia.

„Misija Lietuva“ nėra vienadienis projektas – po Valstybės dienos toliau bus keliamos vėliavos Lietuvos regionuose, organizuojami susitikimai, diskusijos ir pilietiškumo akcijos. Šis projektas – tai 2013 m. pradėta iniciatyva, kuria siekiama kelti Lietuvos piliečiams aktualius klausimus, ieškoti šiandienos Lietuvos simbolių, herojų bei didžiuotis savo valstybe.

Daugiau apie projektą – renginio „Facebook“ puslapyje.

DELFI Pilietis ragina prisijungti prie akcijos – nuotraukas prašome pridėti paspaudus pilką mygtuką žemiau.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkursas jau baigėsi, dėkojame visiems dalyvavusiems!

Konkurso laimėtojais tapo Milda Jankauskaitė, atsiuntusi trispalvės nuotrauką iš Makedonijos, Paulius Mikelinskas, atsiuntęs šeimos su trispalve nuotrauką iš Molėtų r., ir mažosios Rugilės nuotrauka su trispalve – ją atsiuntusį skaitytoją prašome susisiekti el.paštu kamile.baubinaite@delfi.lt!

Su laimėtojais, nurodžiais savo kontaktinius duomenis, susisieks konkurso organizatoriai – projektas „Misija Lietuva“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)