Vilniaus meras Remigijus Šimašius vis keitė poziciją dėl eglės. Iš pradžių pasirodė informacija, kad visi papuošimai atsieis kone 250 tūkst. eurų. Dėl tokio išlaidavimo kilus skandalui meras ėmė aiškinti, kad šiemet eglė bus pati kukliausia Lietuvoj. Galiausiai prabilta, kad galbūt bus puošiama pernykštė. Dar iš savivaldybės pasigirdo kalbų, kad eglės pinigai atiteks kovojančiai Ukrainai. Mero versijos vis keitėsi. Tai kaip yra iš tiesų?

Kaip ten bebūtų, šiandien pamačiau nuotraukas ir supratau, kad stovės tiesiog kažkoks baisus kūgis. Kūgis, papuoštas Baltarusijos vėliavos spalvų girliandomis. Batka padėkos. Ir kas tai sugalvojo?

Kodėl Šimašius taip nubaudė vilniečius? Ar tai jo atsisveikinimo dovana miestui?

Ai, jau žinau: uolusis mero patarėjas Karolis Žukauskas tuoj išstos ir pasakys, kad Gilma tokią matė Niujorke, todėl viskas ok.

Ne ok. Tikrai ne ok. Gėda žiūrėti į tokį „šedevrą“. Tikrai norėčiau sužinoti, kiek tai kainavo. Kiek vilniečiai už tai sumokėjo?

Jau nežinau, kaip reikės vaikams paaiškinti. Kaip reikės eiti į Katedros aikštę? Norisi tiesiog tai atmatyti. Sugadintos šventės.

Nesinori ten eiti ir spoksoti į tokį baisų kūgį. Teks važiuoti į Kauną arba į Širvintas. Ten eglės kasmet gražios, tai, tikiuosi, ir šiemet nenuvils. Neblogos būdavo ir Vilniuj. Bet tik ne šiemet.

Dažnai Vilniaus eglė nuskambėdavo ir pasaulio žiniasklaidoje. Manau, nuskambės ir šiemet. Tik iš blogosios pusės. Drąsiai galėsim dalyvauti baisiausios eglės konkurse.

Kaunas šiemet jau gali ir nebesistengti. Vis tiek jo eglė nebus baisesnė nei Vilniaus. Čia faktas.

Ir mažiausių kaimų eglės šiemet nebus baisesnės nei Vilniaus. Reikia įdėti labai daug jėgų ir pastangų norint pranokti Vilnių. Ačiū, Šimašiau.

Jokio jaukumo, šiltumo. Jokios šventinės nuotaikos. Tik tas baisus kūgis. Užsimerkiu ir matau kūgį. Nenoriu jo matyti, bet matau.

Kol buvo pandemija, karantinas, visi gyvenom su viltim, kad pasibaigus šiai negandai, galėsim bent jau deramai atšvęsti Kalėdas. Visi galėsim susiburti Katedros aikštėj ir mėgautis tuo, kuo ilgai negalėjome. Bet nieko panašaus nebus.

Jau geriau būtų pastatyta jauki žaliaskarė iš miško. Būtų daug gražiau ir Vilniuje pakviptų mišku.

Tačiau ne, metalinis kūgis už viską geriau. Garsioji Panevėžio eglės nesėkmė palyginti smulkmena.

Šiais metais Kalėdų nuotaikos turėsiu važiuoti ieškoti kažkur kitur. Bet kur, tik ne Vilniuje.

Ir baisiausia, kad visas šis košmaras apmokėtas vilniečių pinigais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)