Viename žiniasklaidos straipsnyje perskaitytas vienos organizacijos siūlymas dėl karo pabėgėliams teikiamos pagalbos šokiravo. Atsirado moterų, kurios siūlė nevežti į karo zonas pieno mišinių kūdikiams, nes neva tas neskatina natūralaus žindymo.

„Nesiūlykite čiulptukų, buteliukų ir pieno mišinių žindančioms mamoms, nes tai sumažins pieno gamybą, padidins riziką kūdikiams susirgti infekcinėmis ligomis, o motinoms – patirti krūtų komplikacijų (pvz., krūtų uždegimą). Ekstremaliomis sąlygomis žindyvėms siūlomi pieno mišiniai neišsprendžia problemų, o tik pablogina motinos ir vaiko sveikatą bei emocinę būklę“, – rašoma siūlyme.

Šią citatą perskaičiau kelis kartus, nes galvojau, kad man vaidenasi. Jūs, moterys, rimtai tokios žiaurios? Nuo karo bėgančiai mamai su kūdikiu, griaudint sprogimams parkritus ant žemės, kad išvengtų sužalojimų, siūlote maitinti natūraliai?

Kur jai maitinti tą kūdikį? Tarp bombų skeveldrų? Gražu, kai mama turi visas sąlygas auginti ir maitinti savo vaikus, tačiau skirkime realybę nuo idealizmo. O jei mamos vaikas nebeturi, tai kaip siūloma jį pamaitinti?

Toks požiūris prisilenkia ne tik su sveiku protu, bet ir su žmogiškumu. Juk svarbiausia, kad vaikas būtų sotus, o ne kokiu būdu jis maitinamas. Ta bėganti moteris ir taip patiria labai didelį stresą, o dar pasitaiko aplinkinių, kurie ją ėda dėl maitinimo krūtimi?

Ar šioms papų aktyvistėms niekas niekada nepaaiškino, kad jų nuomonė ne visada norima? Dabar tikrai ne laikas ir ne vieta kišti savo pažiūras žmogui, kuriam šiuo metu svarbiausia užduotis – išsigelbėti ir išgelbėti savo vaikus.

Tai situacija, kai kažkas praleido progą patylėti. Toks ciniškumas, nemokėjimas atjausti parodo tik labai siaurą arba visiškai buką mąstymą.

Moteris moterį turi palaikyti bet kokioje situacijoje, ypač tokioje žiaurioje ir baisioje, o ne pirštais badyti ir varyti kaltes, kai to mažiausiai prašoma.

Manau, nuo karo bėgančiai moteriai dabar mažiausiai reikia spaudimo ir gąsdinimų, kad jei nemaitins kūdikio krūtimi, šis užsikrės kokia nors infekcija.

Tad jei negalite ir nenorite padėti, geriau netrukdyti tą daryti kitiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)