Misija įmanoma? Man dažniausiai ne, bet ne apie tai.

Kartais atrodo, kad pavyksta subalansuoti poilsio ir mitybos bei fizinio aktyvumo svarbą, tačiau svoris vis tiek nekinta ir laikosi ties šešiasdešimties kilogramų riba. Ta riba – žudanti. Kad ir kokia ji būtų, galėtų pasislinkti bent į kurią nors pusę. Žinoma, suprantu, kad gyvenimas yra kur kas sunkesnis nei aš ir mano per karantiną sukaupti nereikalingi kilogramai, tačiau akis vis užkliūna už kai kurių reklamų socialiniuose tinkluose.

Kokios tos reklamos?

Garantuoju, kad jas tikrai esate matę. Nors pernelyg daug nesidomėjau mitybos planais, kartais pagalvoju, kad galbūt tai būtų raktas į mano didžiausią problemą – nekintantį svorį, kintant gyvenimo aplinkybėms ir norui keistis.

Žodžiu, esmė ta, kad vienąkart susigundžiau iš arčiau pasidomėti, kas gi slypi po tais mitybos planais, kuriuos taip aktyviai socialiniuose tinkluose reklamuoja įvairaus plauko mitybos specialistai ir visokie kitokie „guru“.

Esmė ta, kad atsivertusi vieną iš pasiūlytų planų mane aplankė itin stiprios abejonės – ar tikrai tas mitybos planas yra vertas kelių dešimčių eurų? Galbūt ir vertas, tik man iškilo dar svarbesnis klausimas – kas būtent sudaro tuos planus ir yra atsakingas, kad kiekvienam žmogui, individualiam žmogui, tas mitybos planas tiks?

Kainos jų tikrai didelės! Tiesą sakant, nesitikėjau, kad tokios. Negaliu patikėti, kad kitiems žmonėms tokie klausimai nekyla – kas sudaro tokius planus ir kodėl jie tokie brangūs? Keturiasdešimt, šešiasdešimt eurų... Ir su tavimi net nesusipažįsta, be to, tie „guru“ nėra nei dietologai, nei gastroenterologai.

Antras dalykas, kuris mane šokiravo – žmonių atsiliepimai apie tokius mitybos planus. Ne vienas gyrėsi per kelias savaites ar mėnesį numetęs maždaug vienuolika kilogramų. Ar tai realu? Žmonės juk tiek svorio per porą savaičių nenumeta net sunkiai sirgdami. Kaip galima sveiką mitybą ir gyvenseną neva propaguojančiuose puslapiuose teigti tokius dalykus ir dalintis nesveikais žmonių pasiekimas?

Taip, vis dar noriu numesti svorio, ir galbūt dėl to esu labiau pikta nei įprastai, tačiau man geriau jau numesti per mėnesį po vieną kilogramą ar net pusę jo, negu sumokėti keturiasdešimt eurų ir laukti, kol nepažįstamojo sudarytas planas padės prarasti 11 kilogramų per tris savaites. Mitybos planai, kuriuose tiek daug neatsakingo ir neprofesionalaus požiūrio – tiesiog ne man.

O jums ar nekilo klausimų, kas kuria mitybos planus ir reklamuoja tokius nesveikus lieknėjimo metodus?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)