Deja, ne. Ši skulptūra – baisuoklis vaiduoklis vaikams šiurpinti. Visiška beskonybė. Ir tai – ne tik mano, bet kaip galite paskaityti feisbuke, daugelio komentatorių nuomonė.

Įdomu, kiek tai kainavo? Ir ar iš mūsų pinigų tai reikėjo statyti? Ar mums tokio „simbolio“ reikėjo? Aš jau mieliau sutikčiau, kad už miesto pinigus būtų sutvarkytas dar vienas parkas ar suteikta nuolaida muziejams, jeigu jau norima skirti pinigų kultūrai. Bet padaryti kičo viršūnę ir pavadinti jį „kultūra“ – įžūlu.

Tas kryžius tragiškai nepatiko. Kai kurie rašo „šiaip labai puiki skulptūra“, bet atsiprašau, kas čia puikaus? Ji baisi. Didžiulė, blizganti ir dar su kryžiumi. Gėda, pamačius kraujuoja akys. O kryžiaus dydis tik pablogina vaizdą.

„PAVYDI IR TIEK“, – rašo palaikantieji skulptūrą apie kitus miestus. Atsiprašau, pavydi ko? Kiti miestai turi labai gražiai išpildytus simbolius. O net ir tie miestai, kurie kažkada buvo pajuokti dėl skulptūrų, kaip, pavyzdžiui, Vilnius, garantuoju – ne pavydi, o žvengia iš mūsų.

Vilniečiai savo pajuokos dozę gavo pasistatę vamzdį krantinėje. Ir žinote ką, šiandien aš jiems to vamzdžio pavydžiu. Jis bent jau turi kažkokį meninį pareiškimą, o ne buką „Žiūrėkite, kokie mes dideli ir gražūs“ kičinį vaizdą. Tikiuosi, miesto pinigai daugiau nebus mėtomi tokioms nesąmonėms ir labai gaila, kad vietoje normalaus simbolio turime tokį baisuoklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)