Esmė: siūloma baudžiamoji atsakomybėseksą, jeigu abu partneriai nedavė aiškaus sutikimo. Koks turi būti žodis ar veiksmas prieš lytinius santykius, tokią idėją iškėlusios politikės nedetalizuoja.

Teisininkai skėsčioja rankomis – jau prašyti pakomentuoti tokią idėją nerado joje privalumų.

„Ką reiškia, žmogus turėtų aiškiai išreikšti žodžiu valią? Tai suponuojamas ginčas. Vienam atrodys, kad žodžiu išreiškė valią, kitam – kad ne“, – žiniasklaidoje svarstė advokatas Remigijus Merkevičius.

Kai aš išgirdau šitą pasiūlymą, pradžioje pagalvojau, kad Seimo narei dėl nėštumo sukilo hormonai. Vėliau, pamačiusi, kad tai visgi ne pokštas, sutrikau. Kas lemia, kad moteris ir dar politikė sukuria tokį absurdą? Gal tikslas ir gražus – apginti moteris nuo prievartos. Bet, kiek pamenu, mes tam turime Baudžiamąjį kodeksą ir teisėsaugą.

Labai graudu, kai Seimo nariai kuria įstatymus „bele“ juos kurtų. Žinote, kaip ta veikla, kur „kad kiti matytų, kaip aš kažką darau“. Kaip tie statybininkai, kurie rūko ir plepa visada, išskyrus kai kas nors eina pro šalį – tada meta viską ir ima demonstratyviai kilnoti plytas. Nesvarbu, kad ne tas kurias reikia. Nesvarbu, kad deda jas visai ne ten, kur turėtų. „Kažką“ gi daro.

Apmaudu, kad Seimo nariai nėra skaitę Baudžiamojo kodekso komentarų ar teismų praktikos. Gėda, kad tokios sapalionės yra pasakomos garsiai ir viešai. Galų gale, juk galėtų pasikonsultuoti su teisininkais, kad neatrodytų kvailai. Kodėl pasikalbinti šia tema teisininkus į galvą ateina tik žiniasklaidai? Jau po to, kai pasiūlymas įgarsintas?

Aš ir pati turiu klausimų. Išgirdusi šią idėją tikrai už galvos susiėmiau. Kaip tai veiktų faktiniai? Galima prisijuokauti iki negalėjimo.

Nuo kada Seimo nariai kišasi į tarpusavio šeimos santykius ir seksą? Apgailėtinai atrodo situacija iš šono. Na, pafantazuokime. Dienos metu vyras gal raštu turi kreipiasi į savo moterį, ar ši sutiks su juo tą vakarą mylėtis. Ji raštu parašo sutikimą, abu keliauja pas notarą (sulaukia vizito po kokios savaitės), tada moteris po tos savaitės apsigalvoja ir sutikimas nebegalioja ar kaip? Ar bus sukurta kokia institucija, kuri tokius sutikimus tvirtins? Galų gale, gi žmonės negali laukti tiek ilgai. O ir vyras pas meilužę tokį patį sutikimą turi neštis? Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

Įdomu bus stebėti raštu išdėstytą tvarką, kuriai dar Seimas turės paskirti laiko darbotvarkėje. Juk elektros ir dujų kainos, karas ir tuoj ištiksinti finansinė krizė prieš tokį įstatymo projektą nublanksta. Visokie migrantai, karo pabėgėliai, skurstantys žmonės dėl didėjančių kainų gali palaukti. Svarbu įlįsti į žmonių lovas ir padidinti ir taip didelį biurokratizmo aparatą.

Laukiu šios valdžios kadencijos pabaigos, nes tokiais tempais ilgainiui be raštų ir sutikimų negalėsim nė nueiti į tualetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)