Anądien automobiliu važiavau Gynėjų gatve, tai žiūriu, pačiu gatvės viduriu važiuoja du ponai su „Bolto“ paspirtukais. Gal kokie užsieniečiai, bet vis tiek. Važiuoja per centrą gatvės ir tu daryk ką nori.

Po to vėl. Reikia sukt, mergaitė lekia paspirtuku, sijonėlis plevėsuoja, net nepristabdo prie gatvės – visu greičiu pirmyn. Jei pėsčiomis eini, irgi būtinai braunasi šaligatviu, nors šalia – dviračių juosta. O kai jau važiuoja dviračių juosta, leidžia sau lėkt išvis nesidairydami.

Pas mus į gatvę sukant dviračių juosta yra prie pat sankryžos, taigi, sunku tuos paspirtukininkus greit lekiančius pastebėti. Kiek jie gali siutinti vairuotojus ir pėsčiuosius?

Mačiau, kaip ne vieną kartą ir avarija įvykusi – nudaužtas paspirtukas, su greitąja išvežamas jo vairuotojas ir pajuodęs iš siaubo automobilio vairuotojas, bekalbantis su policija.

Ką, manote, tie vairuotojai neatidūs? Viršija greitį? Nemanau. Jie nevažiuoja galvodami: „Gal šiandien ką nors nuskinsiu.“ Vargšai tie vairuotojai, kurie juos nutrenkia! Bet taip atsitinka, nes tie nelemti paspirtukininkai laksto kaip be galvos!

Visus jie erzina, manau. Jeigu pati pirkčiau paspirtuką, tai garbės žodis, ne elektrinį. Koks čia sportas? Jeigu transporto priemonė keliauti per miestą – dėl Dievo meilės, naudokite kojas!

Bent jau būsite sportiškesni. O atsistoti ant paspirtuko ir stovėti visą kelią – mhm, baisiai didelis mokslas. Dviratis, riedučiai, ėjimas, paprastas paspirtukas – visos šios priemonės padės ne tik greičiau atsidurti kitoje vietoje, bet ir palaikyti gerą fizinę formą.

Ir žinote, jei nelakstysit kaip bepročiai, šios priemonės dar ir sukels mažiau pavojaus visiems kitiems. Nes paspirtukai lekia ir bando nuskinti kiekvieną jų kelyje.

Savo pasakojimus ir istorijas siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)