Patekau į elektros rinkos liberalizavimo antrą etapą. Į paštą per dieną gaudavau po keletą raginimų iš skirtingų dalyvių kuo greičiau pasirinkti nepriklausomą tiekėją, kad nepavėluočiau ir nepatekčiau į garantinį elektros tiekimą. Tada elektros kaina bus didesnė.

Apie nepriklausomus elektros tiekėjus išskyrus „Ignitis“ nieko nežinojau, rinkausi pagal trumpesnį sutarties terminą ir kainą. Galvojau per laiką paaiškės, kuris tiekėjas man labiau tinkamas. Pasirinkau „Perlas Energija“. Šiuo metu jis baigė savo veiklą ir pasiūlė rinktis kitą tiekėją.

Stebina Vyriausybės atsiribojimas nuo susidariusios situacijos. Gyventojai pasirinkę „Perlas Energija“ patys kalti, buvo pasakyta, reikėjo rinktis atsakingai. Kaip suprantu tiekėjai buvo patvirtinti Vyriausybės. Gal ir kitaip yra daroma, aš nežinau.

„Perlas Energija“ lygiaverčiai dalyvavo ir siūlė savo paslaugas. Kiti tiekėjai pasinaudojo susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir pasiūlė sudaryti sutartį su jais. Tik sutartį galima sudaryti per ribotą laiką, ilgesniam terminui ir didesniais įkainiais nei kiti klientai sudarę tokias sutartis ir tokiu pačiu planu.

Vienas tiekėjas siūlo sutartį šešiems metams, kiti ne mažiau trejų metų ir kainos garantiją, kuri nesikeis visą sutarties terminą. Skaičiau ekspertų pasisakymus, kad po trejų metų galimai elektra gali pigti. Tie kurie pasirinko neteisingai, turės ilgesnį laiką mokėti kainą, kuri gali skirtis net keletą kartų.

Nesiskundžiu išaugusiomis kainomis, žinau kas vyksta pasaulyje. Jei vyriausybė negali reguliuoti elektros kainų, tai turėtų stebėti, kad vartotojams sudariusiems vienodas sutartis būtų taikomos vienodos sąlygos. Sutarties terminas galėtų būti ne ilgesnis trijų metų.

Galvoju kad gyventojai yra nekalti pasirinkę tiekėją, kuris nesilaikė savo įsipareigojimų ir vienašališkai nutraukė sutartį. Vyriausybė turėtų nešti atsakomybę, bent už tai kad neatsakingai pažiūrėjo į elektros tiekimo dalyvius ir nepagalvojo kaip apsaugoti dalį gyventojų jei įvyktų tai kas įvyko.

Bet atrodo kad valdžia susikoncentravusi į užsienio politiką ir kas vyksta šalies viduje, neatrodo taip svarbu. Manau užsienio politiką reikėtų palikti užsienio reikalų ministrui, jis ir vienas puikiai tvarkosi.

Jausmas toks, kad senelis atvedė anūkėlį į vaikų darželį, šis išmėtė visų vaikų žaislus, padarė netvarką. Lieka laukti kada ateis senelis pasiimti anūkėlio, gal pavyks sutvarkyti ką pridirbo.

Anūkėliui geriau bus Eurodarželyje, vietiniai nelabai norės jį įsileisti. Baigdamas norėčiau palinkėti rinktis atsakingai, už pasirinkimą patys mokėsime ir keturis metus negalėsime keisti „tiekėjo“. Visiems linkiu viso geriausio.

Savo istorijas, pasakojimus ir nuomones siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją