Tai – neįgalus jaunimas, kuris siekė įrodyti, kad žiemą kaip ir vasarą yra ką veikti. Šių metų vasario 15-22 dienomis, Utenos rajone, Salako miestelyje vyko žiemiškas projektas, kuriame dalyvavo 24 neįgalūs jaunuoliai iš Lietuvos ir Danijos. Šio projekto partneriais tapo Zarasų Lakštingalos mokyklos Magučių ugdymo skyriaus, Jaunuolių dienos centras (Panevėžys), neįgaliųjų mokyklos Limfjordssholen (Danija).

Visą savaitę jaunimas bandė įvairias veiklas – ledo žygis užšalusiu ežeru, poledinė žūklė ant Luodžio ežero, Užgavėnių kaukių, Morės ir kitų šiaudinių skulptūrų gaminimas, dalyvavo Blynakepio varžytuvėse su Salako bendruomene, kėlė inkilus Degučių pažintiniame take, gamino nendrinius žibintus. Taip pat smagiai leido laiką prie laužo, kepė bandeles, virė skanią žuvienę, pušų arbatą.

Nors šie jaunuoliai turi protinę negalią ir mažiau galimybių nei jų bendraamžiai, tai jiems netapo kliūtimi bendrauti, mokytis, kartu pramogauti. Jaunuoliai įgijo naujų žinių, ugdė socialinius įgūdžius, kompetencijas reikalingas sėkmingai integracijai į visuomenę.

Projektas „Mind the WINter“ yra finansuojamas ES programos Erasmus + lėšomis. Projektą koordinuoja Všį „Actio catholica Patria“ ir Gražutės regioninio parko direkcija.