Bendruomenės nariams varyti žiemą padėjo Tartu universiteto, Baltijos gynybos koledžo studentai ir dėstytojai, taip pat jų draugai. Grojant Ülo Saaremõts buvo šokami ne tik tradiciniai lietuvių, bet ir keli latviški, estiški šokiai, sušilti padėjo rengėjų sumanyti smagūs žaidimai ir estafetės. Neapsieita ir be Kanapinio ir Lašininio kovos. Kaip ir priklauso, laukiant pavasario ir gamtos atsinaujinimo, Kanapinis nugalėjo Lašininį, kuris nubėgdamas dar spėjo pagrasinti, kad būtinai sugrįš vėl. Šventės kulminacija tapo Morės sudeginimas.

Šventę organizavo Tartu lietuvių bendruomenė, veikianti jau nuo 1993 m. Šiuo metu bendruomenei oficialiai priklauso beveik 20 narių. Renginiai yra atviri visiems Tartu gyvenantiems ir dirbantiems/besimokantiems lietuviams bei jų draugams.

Bendruomenė aktyviai švenčia valstybines ir kitas šventes, o kiekvieną pirmą mėnesio antradienį susitinka pabendrauti prie taurės vyno. Artimiausias renginys – jau kitą sekmadienį būsiantis Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti skirtas boulingo turnyras, po kurio bus koncertas ir priėmimas.