Rezervuoti staliukai – kasininkės draugams

Penktadienio vakarą kartu su sutuoktiniu Klaipėdoje esančiame naktiniame klube „Dr. Who?“ nusprendusi praleisti moteris buvo nusivylusi – visą vakarą jai teko praleisti ant kojų. Moteris negalėjo prisėsti prie staliuko, nes šie visai nakčiai buvo rezervuoti. „Buvo tikrai neįtikėtina, kai mes su vyru atvykome 23 val. vakaro, sumokėjome už įėjimą, o kai užėjome į klubą, nustebome, jog visi staliukai iki vieno su užrašu - „rezervuota“. Mes esame gan pasiturintys žmonės, galėjome sau leisti išleisti klube pakankamai pinigų, bet su taure vyno turėjome keliauti po klubą palei stulpus ir kampus, nes nebuvo galima niekur prisėsti“, - laiške pasakojo ji.

Moteris sakė klube buvusi iki trečios valandos nakties, tačiau staliukai su rezervacijos lentelėmis taip ir liko tušti. „Tik po to, apie 1 val. nakties su didele šypsena atėjo kasininkė, kuriai mes sumokėjome už bilietus, ir maloniai prie rezervuoto staliuko pasodina savo draugus. Aš buvau šokiruota“, - piktinosi skaitytoja. Nors ir galėjo teirautis, ar gali prisėsti prie laisvo staliuko, moteris sakė nusprendusi stebėti situaciją. Ji sakė, kad atėjus didesniam žmonių srautui, šie rinkosi prie baro, kur galima atsiremti, todėl ten susidarė grūstis.

Po dvidešimt litų už įėjimą sumokėjusi DELFI skaitytoja bei jos vyras teigė, jog buvo pasiruošę ir užsisakyti, o ne tik prisėsti prie staliuko. „Jeigu su vyru būtume prie staliuko prisėdę, tikrai būtume išleidę pakankamai pinigų – tai būtų buvęs pelnas ir klubui. O kasininkės draugai užsisakė tik po vieną kokteilį. Aš kaip klientė nusivyliau tokiu požiūriu į mus, - DELFI laiške rašė moteris. - Nejaugi prieš ateinant į klubą mes turime rezervuoti sau vietas? Tai yra tik mano nuomonė, bet taip neturėtų būti niekur“.

Klubas: užrašas „rezervuota“ - ant visų staliukų

Apie tai, ar būtinybė rezervuoti staliuką norint prisėsti klube iš tiesų egzistuoja, DELFI pasiteiravo naktinio klubo „Dr. Who?“ administratorės Simonos. Tik vardą atskleidusi moteris paaiškino, kad lentelė su užrašu „rezervuota“ visada dedama net ir ant laisvų staliukų. Taip yra todėl, kad šių rezervacija – mokama. „Pas mus yra toks dalykas, kad staliuko rezervacijos yra išankstinės arba to vakaro metu jos yra mokamos. Tarkim, penkiavietis stalas kainuoja 200 litų, o didesnis stalas – 300 litų. Šie pinigai išleidžiami bare gėrimams“, - paaiškino klubo administratorė.

Pasiteiravus, ar užrašas „rezervuota“ dedamas ir ant telefonu neužsakytų staliukų, ji šį faktą patvirtino. „Bet jei yra porelė žmonių, mes mielai leidžiame prisėsti, jeigu nėra žmonių. Tikrai nemanau, kad kas nors juos nuvaro, jei tas stalas nėra rezervuotas ir niekas prie jo nesėdi“, - paaiškino ji.

Darbuotojos teigimu, norintiems gauti staliuką, reikia kreiptis į administratorę. „Tiesiog būna atvejų, kad žmonės prisėda, mes juos perspėjame (apie mokestį – DELFI) arba žmogus tiesiog ateina ir teiraujasi. Arba jei eini pro šalį, padavėja mato, kad žmogus prisėda, pasako kad arba čia yra laisvas staliukas, bet reikėtų kreiptis į administratorę, kur reikėtų mokėti pinigus, arba tiesiog pasako, kad šis stalas yra rezervuotas ir jį reikėtų atlaisvinti“, - paaiškino Simona.

Paklausta, ar tokia tvarka neklaidina lankytojų, moteris sakė, kad tokių situacijų gali pasitaikyti: „Aš tikiu, kad gali būti tokių situacijų, bet tai yra administratorės darbas, kuri, matydama, kad yra laisvų stalų, turi pasiūlyti kompanijoms, kad žmonės prisėstų, kad yra laisvų staliukų“.

Tokia tvarka egzistuoja, nes kitaip staliukus galėtų užimtų pavieniai žmonės. „Yra klube tarkim dešimt staliukų. Jei neuždėsi tos rezervacijos ir ateis vienas žmogus ar porelė, natūralu, kad atsisės, pasiims vieną kokteilį, o vėliau gali ateiti dešimties žmonių kompanija, kurie norėtų atsisėsti. Remiantis į tai ir padaryta tokia tvarka“, - sakė ji. Mergina patikino, kad yra ir kitų klubų, kur lentelės su užrašu „rezervuota“ dedami ir ant laisvų staliukų.

Ji sakė, kad klubo lankytojai dėl mokamos rezervacijos nesiskundžia. „Kaip pasakyti – ne. Visi žmonės supranta, tokį dalyką, kad tiesiog ta rezervacija staliuko yra uždedama, kad mes negalim atiduoti šiaip, jei yra didelis žmonių kiekis. Pas mus tikrai rezervuoja tuos staliukus ir mes taip keliame apyvartą“, - sakė klubo administratorė Simona.

Klubo administratorės teigimu, darbuotojų draugams išskirtinės teisės klube tikrai netaikomos. „Čia tiesiog yra ne taip suprasta. Žinau šitą situaciją – barmenė ateina pas administratorę ir paklausia, ar šitas staliukas yra laisvas, ar galiu pasodinti kompaniją. Jeigu jis yra laisvas, dar kartą miniu, mes mielai leidžiame žmonėms prisėsti ir nesumokėjus pinigų. Tiesiog tai galėjo būti barmenės draugai, bet tai buvo kompanija, kuri taip pat bare leidžia pinigus“, - paaiškino ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)