Dėl policijos teoriškai šimtai, o gal ir tūkstančiai vairuotojų jau pažeidė kelių eismo taisykles. Papasakosiu apie atvejį, su kuriuo susidūriau.

Gerosios Vilties gatvėje prie Vilniaus priklausomybių ligų centro nuolat sustoja policijos automobilis, atvežantis ten pacientus. Bėda ta, kad automonilis sustoja gatveje, kurioje yra tik viena eismo juosta, atskirta ištisine linija, todėl norintys pravažiuoti yra priversti kirsti ištisinę liniją - kitaip jie sudarytų milžinišką spūstį, laukdami, kol policijos pareigūnai grįš ir patrauks transporto priemonę.

Kiek mačiau, kartais ten sustoja du ar net trys automobiliai. Kai kurie yra įsijungę signalines šviesas, kai kurie - ne, bet esmės tai nekeičia: vairuotojai lenkia stojančius autobomilius ir taip pažeidžia KET.

Cituoju: „Siaura ištisinė linija skiria priešingų krypčių transporto srautus ir draudžia paženklintame kelio ruože važiuoti priešpriešinio eismo juosta; žymi eismo juostų kraštus pavojingose kelio vietose, važiuojamosios dalies ruožus, į kuriuos draudžiama įvažiuoti, transporto priemonių stovėjimo vietų ribas ir važiuojamosios dalies kraštą magistraliniuose keliuose. Šią liniją kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai ji žymi važiuojamosios dalies kraštą arba stovėjimo vietą“.

O išimtis, kad galima kirsti liniją, jei policinininkai užtvėrė kelią, nes jiems taip patogiau, nėra numatyta.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI dėl aukščiau aprašytos situacijos pasiteiravo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komentaro. Pasak policijos pareigūnų, vairuotojai už KET pažeidimus šiuo atveju nebaudžiami:

„Informuojame, kad policijos pareigūnai, vykdydami tarnybines pareigas (pristatydami asmenis neblaivumo ar apsvaigimo nustatymui) ir įjungę specialiuosius šviesos (ir garso) signalus, turi teisę pažeisti Kelių eismo taisyklių reikalavimus (KET XXIV skirsnis).

Nei vienas vairuotojas, kuriam paminėtoje situacijoje tektų kirsti ištisinę ženklinimo liniją apvažiuojant policijos automobilį, nebuvo ir nebus už tai baudžiamas“.