„Rakinamas ir saugomas Bernardinų sodas jau apvogtas – nuluptos šachmatų lentos, jų teliko viena“, – pranešė šeštadienį po parką vaikštinėjęs DELFI skaitytojas.

Rekonstruotame sode buvo įrengti stalai su įmontuotomis šachmatų lentomis. Vilniečiai noriai naudojosi galimybe parke pažaisti šachmatais. Akivaizdu, kad kurį laiką jie tokios galimybės neturės.

Vilniaus miesto savivaldybėje DELFI nuramino: pasirodo, lentos nuo šachmatų stalų dingo laikinai:
taisomi defektai, kad būtų teisingi skaičiai ir raidės. Taigi po kurio laikai vilniečiai vėl galės Bernardinų sode žaisti šachmatais.

DELFI primena, kad po ilgiau nei metus trukusios rekonstrukcijos parke atkurta autentiška XIX amžiaus aplinka, kurios autorius buvo dailininkas Vladislovas Štrausas.

Devynių hektarų teritoriją užimantis Bernardinų sodas yra pačiame Vilniaus senamiesčio branduolyje, šalia Neries ir Vilnios upių slėnių sankirtos, Gedimino pilies ir kalnų parko kalvyno papėdėje.

Pirminiais skaičiavimais, atnaujinto Sereikiškių parko išlaikymas sostinei atsieis apie 500 tūkst. Lt per metus. Sodas veikia nuo 7 iki 22 valandos, nakčiai jis rakinamas ir saugomas.
Šachmatų lentos Bernardinų sode

Šachmatų lentos Bernardinų sode

Šachmatų lentos Bernardinų sode

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotraukas ir informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)