Praėjusio penktadienio vakarą, apie 18 val. 20 min., ėjau sau ramiai Kalvarijų, Kareivių ir Ozo gatvių sankryžos perėja, degant žaliam šviesoforo signalui. Ir staiga pajutau stiprų smūgį į nugarą, o po akimirkos atsidūriau ant asfalto. Buvau parblokšta pėsčiųjų perėja važiuojančio paspirtuko.

Labiausiai šioje situacijoje pribloškė žmonių abejingumas, niekas net nesustojo ir neištiesė rankos, nepadėjo atsistoti. Pati atsikėlusi pamačiau priešais save jauną merginą, kuri tiesiog stovėjo ir žiūrėjo į mane. Nei „atsiprašau“, nei „gal reikia pagalbos“ – ji tiesiog pasižiūrėjo į mane keistu žvilgsniu, atsistojo ant savo paspirtuko ir nurūko sau ramiai toliau.

Policijai nusprendžiau nepranešti, nes atsipirkau tik lengvais kelių nubrozdinimais ir suplyšusiomis bei išpurvintomis kelnėmis. O galėjo viskas baigtis daug liūdniau, jei būčiau trenkusis, pavyzdžiui, galva į greta esantį šaligatvį.

Kyla retorinis klausimas – kiek dar žmonių turi būti sužeista, kad būtų imtasi priemonių bei apribojimų paspirtukams?! Gal jau paprasti pėstieji turi pradėti vaikščioti su šalmais ir visom kitom apsaugom nuo traumų? Kodėl jais leidžiama važinėti visur ir visiems, kas tik nori, be jokių KET taisyklių žinių? Ir ypač nepilnamečiams, kurie elgiasi labai neatsakingai.

Viliuosi, kad greitu metu bus pagaliau padaryta tvarka ir pėstieji neturės bijoti išeidami į lauką dėl savo gyvybės. Mano nuomone, šioms transporto priemonėms tikrai ne vieta mieste, o ypač ten, kur vaikšto pėstieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)