Į „Delfi“ kreipėsi skaitytoja Lina, kuri teigė, kad vaikams skiriamas nemokamas maitinimas pabrango.

„Pradėjus vaikui lankyti priešmokyklinę (kitaip dar vadinamą nulinę klasę) darželyje tėvams pranešė džiugią naujieną – priešmokyklinukų bus nemokamai maitinami. Apsidžiaugėm, kad liks daugiau pinigų būreliams ir kitoms veikloms, tačiau gavome sąskaitą ir supratome, kad nemokamų pietų tikrai nebūna, o Vilniaus miesto savivaldybė veikia kaip kokioje reklamoje – pirk vieną gausi du, bet už tą vieną susimokėsi, kaip už abu.

Kalbant mažiau emocijomis, o daugiau skaičiais ir faktais, tai žiūrėkim. Ikimokyklinukų (darželinukų) dienos meniu kainuoja 2,90 eur (pusryčiai, pietūs, vakarienė, užkandžiai). O jau priešmokyklinukų (nulinukų) dienos meniu (išrašytoje sąskaitoje nurodyta) 2,32 eur. Ar tai reiškia, kad priešmokyklinukų pietūs kainuoja 0,58 Eur. ?

Ne, pabrango pusryčiai ir vakarienės, o pietūs neva kompensuojami. Žinau, kad darželinukams ir pirešmokyklinukams meniu – tas pats. Vaikai maitinami tuo pačiu maistu. Tiesa, sako porcijos didesnės. Gal ir didesnės, gal darželinukams deda vieną kotletą, o priešmokyklinukams pusantro?

Tiek tos istorijos, gal ir ne kažkas. Bet nemeluokit, ir nemulkinkit gerbiamieji ponai ir ponios. Taip ir pasakykit, kad pietūs nemokami, bet susimokėsit už pusryčius ir vakarienes. Sutinku mokėti ir daugiau, bet nemėgstu būti mulkinama, neva tai nemokama“, – rašė skaitytoja Lina.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad kaina keitėsi dėl infliacijos nuo liepos mėnesio.

„Priešmokyklinio amžiaus vaikams skiriami nemokami pietūs, kurių kaina yra 2,10 Eur. Atsižvelgiant į infliacijos poveikį, toks įkainis nustatytas nuo liepos mėnesio, iki tol jis buvo mažesnis. Kartu buvo pakelti ir pusryčių bei pavakarių įkainiai – dabar jie siekia po 1,16 Eur.

Kainą visoms savivaldybei pavaldžioms ugdymo įstaigoms nustato miesto Taryba, kainos nepriklauso viena nuo kitos. Daugiau info apie nuo liepos mėnesio nustatytas kainas galima rasti čia ir čia “, rašė atstovas G. Grubinskas.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją