Į „Delfi“ kreipėsi skaitytoja, nebeapsikentusi bute girdimo triukšmo.

„Susidūriau su tokia problema. Vilnius, senamiestis. Gyvenam savo nuosavame bute, o virš mūsų vykdoma „Airbnb“ veikla. Suprantama, senas namas, medinės perdangos ir visa kita, bet jau nebeįmanoma taip gyventi.

Butą nuolat išsinuomoja šeimos su mažamečiais vaikais. Vaikai taip šokinėja, kad mums net lubos skilinėja – ir nieko, nėra kur kreiptis. „Airbnb“ platformoje jau juos tiek užknisau, kad mane ignoruoja ir nebeatrašo.

Bandėm ir gražiuoju belstis, kol vieni užsieniečiai, be ceremonijų, vien pabeldus į duris, iškart pasiūlė „į snukį“. Tai po tokių pasiūlymų tikrai nebesiruošiu eit maldaut tylos... Kaip tik 22 val. čia daugumai nuomininkų kyla noras stumdyt baldus, lakstyt, rėkaut ir dar neaišku ką daryt, nes garsas tiesiog neįmanomas... Sukeitėm jau miegamojo kambarius, bet negelbėja.

Laikini kaimynai, pavyzdžiui, 22-23 val. įjungia džiovyklę, kuri, o kaip genialu, pastatyta vidury svetainės (nes o kam statyti ją vonios kambaryje?) ar siurbia kambarius... Išprotėti galima. Kenčia tiek fizinė, tiek psichinė sveikata“, – rašė skaitytoja.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas paaiškino, kad bauda gali būti skiriama, jei triukšmas viršija nustatytas normas.

„Pagal higienos normas, gyvenamosiose patalpose nakties metu (nuo 22 iki 7 val.) maksimalus leidžiamas triukšmo lygis yra 45 decibelai. Jei kyla įtarimas, kad kaimynai ar kiti gyvenamajame name esantys žmonės šią triukšmo ribą viršija, apie tai galima pranešti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui arba policijai. Už triukšmavimą, pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, gali būti skirta bauda nuo 20 iki 300 eurų.

Tikslius garso lygio matavimus atlieka tik akredituotos laboratorijos, o higienos normų kontrolę savivaldybės teritorijoje vykdo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas“, – komentavo G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)