Vilnietis atsiuntė DELFI redakcijai nuotraukas prieš ir po, kaip atrodė šaligatvis, taip pat, kokį skundą siuntė į „Tvarkau Vilnių“. Tačiau tokio atmestino tiek statytojų, tiek savivaldybės požiūrio nesitikėjo.

„Antakalnio seniūnijai visiškai vienodai rodo, ką jų teritorijoje daro statybininkai. O gal kažkam akys yra užmerkiamos kokiais nors finansiškai ar kaip nors kitaip apčiuopiamais būdais? Neva, mes dirbame dėl miestiečių? Juokinga. Nes iš esmės logika ta (o taip yra ir priimta), kad po savęs tualete nuleidi vandenį, bet šiuo atveju tai nebuvo padaryta – dėl to ir kyla gyventojų pyktis“, – neslėpė paniekos vyras.

Pasak jo, visus metus nuo ryto iki vakaro šaligatviu važinėjusi sunkioji technika sugadino bendrą gerovę, šaligatvio plytelės išmušinėtos, atsirado duobės, kuriose kaupiasi vanduo. Anot Antakalnio gyventojo, galima ir koją išsisukti. Tačiau šaligatvis buvo sutvarkytas tik greta naujo namo, o toliau viskas palikta lyg niekur nieko. Taip pat savivaldybės atsaką į skundą, kad gatvė sutvarkyta, irgi išmušė iš vėžių.

„Vadovaujantis sveiku protu, tie, kurie niekieno neprašyti sugadino bendrą turtą, jį ir turėtų sutvarkyti. Ne 8 metrus iš 80, o visus 80. Tokiai brigadai, kokia ten dirbo, tai būtų kelių valandų darbas. Bet akivaizdu, kad namas užbaigtas. Čia turbūt ir buvo svarbiausias dalykas, greta jo nutiestas naujas šaligatvis, o daugiau vargintis dėl kitų vietos gyventojų darbų vadovai nenori“, – piktinosi vilnietis.

Jam taip pat buvo neįmanoma suvokti, kodėl seniūnijos atstovams tokia pozicija yra priimtina.

„Juk akivaizdžiai matosi, kad po darbų buvo prikiaulinta ir iki galo neišsikuopta. Ir toks vaizdelis yra gatvėje, kurioje stovėjimas nuo Naujųjų bus mokamas. Na bet tai jau kita tema, kaip ir tema, kur automobilius statys naujo prioritetinio namo gyventoja“, – konstatavo jis.

DELFI kreipėsi į Vilniaus savivaldybę ir paprašė pakomentuoti tokį galimai aplaidų darbą. Nors šįkart nebuvo teigiama, kad šaligatvis sutvarkytas, tačiau atsakymas irgi buvo lakoniškas.

Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas nurodė, kad Antakalnio Smėlio g. vyksta intensyvios statybos, kurių metu sunkioji technika važiuoja ne tik gatve, bet ir šaligatviais.

„Statytojas prieš priduodamas objektą privalės sutvarkyti sugadintas dangas, o pasibaigus darbams savivaldybė Smėlio gatvėje planuoja keisti automobilių statymo būdą tam, kad būtų galima saugiai ir patogiai judėti minėta gatve“, – tikino atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)