Vilnietė Gintė papasakojo apie stotelėje matytą vaizdą.

„Perskaičiau vilniečio straipsnį apie streiką. Mano nuomonė panaši. Iš pradžių labai palaikiau streikuojančius, nes maniau, kad streikuoja dėl didesnio atlyginimo ir fiksuotos privalomos pietų pertraukos. Bet kai perskaičiau, kad streikininkai nori įteisinti... 0,2 promiles alkoholio vairuotojams, pasibaisėjau. Kaip taip galima? Vairuotojai veža daugybę žmonių ir kovoja už tai, kad galėtų vežti „drungni“ ar pagirioti?!

Jau ir dabar Vilniuje nesugeba sustoti prie šaligatvio, sustoja per metrą ar net daugiau nuo šaligatvio. Ir taip būna ne tik dabar, kai snieguota, bet ir vasarą! Vaikai, senyvi žmonės, su skaudančiom kojom ar žemesnio ūgio žmonės tiesiog negali įlipti. Tiesiog išsižergę turi lipti. Mačiau, kaip viena moters vos nepaslydo po autobusu taip belipdama, gerai, kad kiti norintys įlipti laiku ją sugriebė.

Tiesiog silpna pasidarė nuo vaizdo, o jei tuo metu tas paplaukęs vairuotojas būtų nepastebėjęs, kas vyksta, ir pajudėjęs iš stotelės? Negi vairuotojai tiek neprofesionalūs, kad nesugeba sustoti prie pat šaligatvio?

Apie tai, kad per streiką žmonės šąla, nes dalis streiko tvarkaraštyje nurodytų autobusų ir troleibusų neatvažiuoja, jau tiek ir tiek rašyta. Manau tai, kad dabar Vilniuje pilna sergančių virusais žmonių, susiję. Kaip suprantu, profsąjungos tiesiog pateikė tvrakaraštį, kad atseit teikia 50 proc. paslaugų, o realybė gerokai kitokia. Jie nori sąžiningumo, kai patys jo nesilaiko? Tegul vairuotojai pirma išmoksta prisiparkuoti prie šaligatvio, tada jau kažko reikalauja“, – įsitikinusi Gintė.

Kitas skaitytojas mano, kad trūksta miesto mero įsikišimo.

„Anądien grįžti namo buvo sunku, net nelaukiau sau tinkamo autobuso. Kas vyksta su autobusu grafikais? Ryte buvo vienas grafikas, o per pietus kitas. Kas man iš tos vilniečio kortelės, kurią turiu mėnesiui papildytą? Jeigu vistiek reikia ieškoti kitų būdų grįžti namo. Ne visi gali leisti iš minimalios algos kitų pavežėjų paslaugų... Gal savivaldybė mums, vilniečiams, kompensuotų pavežėjų paslaugas? Arba gal tada važinėjam po Vilnių nemokamai? Nes nėra užtikrintas nei mūsų saugumas (kai žmonės lipa per galvas, stumdosi, tikrai nėra saugu), nėra užtikrintas stabilumas (autobusai važiuoja kada nori, kaip nori, gal pagal mėnulio fazes, nežinau).

Gerai, kad dabar ne tie baisūs COVID-19 piko laikai. Būtų gaila gydytojų, kurie nespėtų gydyti sunkiai sergančių žmonių su kompiliacijomis. Nors nereikia ir įžymaus Kovido, dabar siaučia gripas, peršalimas ir panašiai. Kur čia nesirgsi, kai žmonės tau kvėpuoja tiesiai į veidą. Sėkmės gydytojams, nes pacientų tik padaugės dėl šio streiko.

Taip, suprantu vairuotojus. Visi mes norime geresnių sąlygų gyventi. Visiems nelengvas laiktorpatis. Vairuotojų darbas svarbus ir nėra lengvas... Bet jeigu daro streiką, kodėl nėra užtikrinta 50 proc. važiuojančių autobusų, kaip turėtų būti ? O jeigu nesilaikoma šios sąlygos, tai kodėl niekas nieko nedaro? Juk tai – kaip ir pažeidimas. Nežinau, kaip likusiems vilniečiams atrodo, bet man atrodo, kad trūksta mūsų Gerb. mero Remigijaus Šimašiaus iniciatyvos ir įsikišimo. Mere, ne kiekvienas gali, kaip Jūs, važiuoti į darbą dviračiu.

Žmonės net nenori atsisėsti autobuse, o grūdasi prie durų, nes žino, kad vėliau gali ir neišlipti savo autobuso stotelėje. Nes autobusas perpildytas, nėra kuo kvėpuoti. Bloga pasidarys, tai dar ir sutryps. Atrodo grįžom į gūdžius laikus, turėsiu, ką savo vaikams papasakoti, puiku!“ – ironizavo vilnietis.

O ką manote jūs? Galbūt apie streiką turite priešingą nuomonę, su sunkumais kelionės metu nesusidūrėte ir palaikote vairuotojus? Pasidalinkite adresu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)