„Šiuo spartaus gyvenimo laikotarpiu, kai vis mažiau randame laiko gyvam bendravimui, suburti vaikus gražios šventės proga, meilę bei šilumą šeimai pabandyti išreikšti eilėraščių posmais, dainomis, šokiais, žaidimais – naudinga ne tik šeimos bet ir visuomenės labui“, - neabejoja viena iš renginio organizatorių lietuvių kalbos mokytoja Jovita Padegimaitė.

Ši data ne tik šeimos diena, bet ir Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. O mūsų mokyklos bendruomenės šeimoje labai daug mamyčių, tėvelių, močiučių, senelių ir tetų, dirbančių visuomenei naudingą darbą. Todėl Šeškinės mikrorajono mokyklų renginyje paminėtos įdomios tėvų profesijos (ugniagesys gelbėtojas A. Povilanskas, Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo žurnalistas L. Bratikas, Vilniaus apskrities Vyriausiojo Policijos Komisariato vidaus tyrimų skyriaus vyresnioji tyrėja E. Baranauskienė).

Pasak kitos renginio organizatorės informacinių technologijų ir matematikos mokytojos Dileta Misiūnienės, „stiprinant ryšį tarp moksleivių, mokyklos ir šeimos, nepaprastai svarbu, kad mokiniai, kurdami filmukus ir pateiktis, geba dalintis savo įspūdžiais apie tėvelių darbus.“

Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinė mokykla sulaukė pedagogų Misiūnų šeimos, garsėjančios kelių kartų muzikantais, iš Ignalinos r. Salėje buvo kalbinama talentingus vaikus, kurie mokosi Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje, auginanti daugiavaikė Balkių šeima.

Renginį vainikavo E. Špokaitės ir K. Sliesoraitienės baleto mokyklos auklėtinės ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro šiuolaikinio šokio kolektyvas „Gama“.

Sėkmė skatina Vilniaus Žygimanto Augusto mokyklos bendruomenę ir ateityje rengti panašius renginius.