2013 m. gegužės 10 d. Vilniaus lenkų kultūros namuose mirgėte mirgėjo Dailiųjų amatų vaikų darbelių mugėje dalyvavusių Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų bei Moksleivių namų auklėtinių kūrybiniai darbai.

Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Meteoras“ rankdarbių ir drabužių dizaino studija su vadove Dalia Černiene demonstravo kruopščiai vaikų siūtus katinukus.

Vilniaus Naujamiesčio moksleivių namų etninės veiklos būrelis „Šiaudelis“ su vadove Astrida Gaspariūniene ir dailininke Alvyra Maniuškaite eksponavo natūralaus molio darbelius ir šiaudų sodus.

„Šiaudelio“ vadovė Astrida Gaspariūnienė auklėtinei Dagnei pasakoja reketuko gamybos subtilybes.

Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Žvaigždutė“ keramikos ir konstravimo studija, vadovaujama Miroslav Brižis, atskleidė įvairių medžiagų naudojimo technines galimybes.

Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ rankdarbių studija „Menų kraitelė“ džiugino darbų margumu. Vadovė – Rasa Zdanovičienė.

Mugėje dalyvavo ir „Šatrijos“ keramikos studija, „Klevo“ dailės studija „Sparnai“, Vilniaus Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubo keramikos studija „Molinukas“, „Verdenės“ rankdarbių bei keramikos floristikos būreliai, Vilniaus Naujininkų vaikų ir jaunimo klubo suvenyrų būrelis ir Vilniaus Naujamiečio moksleivių namų dizaino studija „Mozaika“.

Mugės organizatoriai: Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyrius; Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų asociacija.

Apžiūrėję parodą Vilniaus lenkų namų svečiai ir dalyviai buvo kviečiami į VII-ojo Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų ir Moksleivių namų festivalio baigiamąjį koncertą.

Visi koncerto dalyviai, skelbdami koncerto pradžią, giedojo festivalio himną.

Susirinkusiuosius sveikino koncerto vedėjas Kristupas Kavaliauskas ir VNMN direktorė, baigiamojo renginio koordinatorė Jūratė Sereičikienė.

Kristupas Kavaliauskas renginio dalyvius ir svečius pakvietė prisijungti prie iškilmingų eitynių į savo karalystę, Vilniaus lenkų namų salę.

Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys dėkojo gausiai susirinkusiems svečiams bei festivalio organizatoriams. 

Koncertą pradėjo VNMV vokalinis ansamblis „Cantate“, su vadove Ramune Kerulyte, ir daina „Dieve, parodyk man kelią“.

Savo pasirodymu stebino ir VNMN choreografijos mokykla „Nuotaika“, atlikdama ištrauką iš baleto „Korsaras“. Vadovė – Olga Tamašauskienė.

Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ vokalinė grupė „Vėjo natos“ žavėjo klausytojus balsų derme. Vadovė – Rūta Švipaitė.

Miglės Praniauskaitės vadovaujama Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ šiuolaikinio šokio grupė sudomino savo teatrališkumu, aktoriniais sugebėjimais.

Sceną virpinusi gatvės muzika - tai Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų „Meteoras“ ir Žirmūnų šokių grupių „Street kids“, „Street kids1“ ir „Street tenz“ kolektyvai, vadovė Natalija Daškevič.

Renginį vainikavo Rolando Kostiuko vadovaujamas Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Kregždutė“ popchoras „Smile“, meilę Lietuvai išdainavęs pagal Eminem muziką.