Šios, jau 14-tosios Vilniaus knygų mugės tema - paauglių ir jaunimo literatūra, todėl buvo išties smagu matyti tiek daug paauglių bei jaunimo laikančių savo rankose knygas ir su šypsena veide jau skaitančius pirmuosius knygos puslapius. Mažieji knygų mugės lankytojai taip pat nebuvo pamiršti. „Kietoje“ scenoje vyko vaikų piešimo konkursas, vaikų literatūros stendai vaikus traukė įvairiais žaidimais bei įvairiaspalvėmis knygutėmis.

Buvo smagu stebėti kaip mažieji įsijautę į dailininkų vaidmenis piešė, o jų tėvai juos palaikė. Suviliota vieno stendo nusprendžiau nudžiuginti savo krikšto sūnų Alaną, bei jo sesutes - Dariją ir Emiliją ir nupirkau jiems knygučių, kurios ne tik smagios, bet ir kartu lavina vaikų mąstymą. Jie tiesiog dievina knygutes, todėl esu tikra, jog jie bus be galo patenkinti.

Jau ėjau link „Nieko rimto“ stendo, kai mano žvilgsnis užkliuvo už ant prekystalio padėtų užrašų knygučių, ant kurių buvo nupiešti internete spėję išgarsėti katinai „Padlyzos“. Žmonių reakcijos juos pamačius kalbėjo pačios už save. Kiekvienas prieidavo su šypsena ir įdėmiai apžiūrėdavo knygutes su „kašarais“. Žinoma, susigundžiau ir aš. Esu didelė padlyzų gerbėja ir visada labai nudžiungu, kai „Facebook“ puslapyje atsiranda naujų katinų piešinėlių, tačiau nesitikėjau juos pamatyti knygų mugėje. Taigi, žinoma, neatsilaikiau padlyzų mielumui ir įsigijau „Zapisalka“.

Pagaliau atėjusi į „Nieko rimto“ stendą pamačiau, kad šį leidykla turi labai daug gerbėjų. Išties net nežinojau, nuo ko pradėti žiūrėti, kadangi viskas buvo taip gražu ir įdomu, jog tiesiog stovėjau ir dairiausi. Galiausiai išsirinkau užrašų knygutę ant kurios buvo nupiešti „šiek tiek pašėlę pegasai“ ir nuskubėjau prie Sigutės Ach, prie kurios jau buvo susidariusi eilė.

Sigutė kiekvienam gerbėjui nupiešdavo jam skirtą gyvūnėlį, pabendraudavo su kiekvienu, todėl atmosfera buvo labai šilta ir šeimyniška. Atėjo mano eilė ir Sigutė nupiešė man linksmą avytę, kuria be galo apsidžiaugiau. Taip pat labai pralinksmino ant kolonos pakabintas didžiulis katinas su kuriuo nusifotografuoti panoro kiekvienas užsukęs į „Nieko rimto“ stendą.

Eidama link forumo pastebėjau vyrą vilkintį riterio šarvais ir nuspredžiau rasti stendą, kurį jis pristato. Radusi sužinojau, jog jis pristato knygą „Žymiausi Lietuvos mūšiai ir karinės operacijos“. Visas stendas buvo lyg karinė palapinė, kurią saugojo riteriai ir patranka. Keletas drąsesnių vaikų priėjo prie riterių ir susižavėję tyrinėjo jų šarvus, skydus bei ginkluotę.

Forume vyko „Patriotų premijos“ teikimas ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo džiazo grupės koncertas. Premijas gavo tris knygos ir po laureatų apdovanojimų visi susirinkę galėjo pasidžiaugti trumpu džiazo koncertu. Grupei atliekant dainą „Laisvė“ po kūną bėgiojo šiurpuliukai ir tiesiog galėjai justi patriotiškumą augant viduje. Po koncerto susiruošiau namo ir iš „Litexpo“ išėjau su pakilia nuotaika ir šypsena veide.