Į portalą kreipėsi keli DELFI skaitytojai nustebę, kodėl Lietuvos trispalvė pakabinta atvirkščiai.

Skaitytojas Gintaras sakė dar antradienio vakarą pamatęs, kad vėliava kabo neteisingai. Apie 18 val. jis šį faktą pranešė paskambinęs telefonu 112, ir nors pareigūnai buvo atvykę, apie 20 val. vėliava vis dar kabojo ne taip, kaip reikia. Jis pasakojo, kad toks pats vaizdas buvo ir trečiadienį ryte ir pasipiktino, kad pareigūnai vėliavos neperkabino.

Tai patvirtino ir kitas DELFI skaitytojas Remigijus. „Vėliava Vilniaus Rotušės aikštėje šalia Rotušės vakar, šiandien kabo sau ramiausiai aukštyn kojom, niekas nepastebi. Tik turistai fotografuojasi“, – rašė jis.

DELFI kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie pranešė, kad šis įvykis jiems žinomas. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistas Paulius Radvilavičius nurodė, kad policijai rugpjūčio 26 d., 17.46 val. buvo pranešta, kad Vilniuje, Senamiesčio seniūnijoje, Didžiojoje g. 35 prie Rotušės ant vieno iš trijų vėliavų stiebų Lietuvos Respublikos vėliava pakabinta atvirkščiai – raudona spalva buvo viršuje.

Šis įvykis buvo fiksuotas, užregistruotas ir informacija patikrinti buvo pavesta šią teritoriją prižiūrinčiam Vilniaus miesto 3-ajam policijos komisariatui. Pareigūnai išsiaiškino, kad pateikta informacija – teisinga.

P. Radvilavičius nurodė, kad policijai yra pavesta prižiūrėti valstybinės vėliavos iškėlimo tvarką, bet policijos kompetencija nėra techniniai veiksmai. Policija turi išsiaiškinti, kas atsakingas už vėliavos iškėlimą, ir apie tai informuoti, kad būtina susitvarkyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)