Ne veltui šią dieną protėviai vadino paukščių sugrįžimo švente. Kovą minima ir dar vieno paukščio – kuoduotosios pempės diena. Ji švenčiama kovo 19-ąją. Linksmai užgiedojusi pempė pranašauja dar labiau atbundančią gamtą, atšilimą. O kovo 20-oji jau yra tapusi žemės bei pavasario lygiadienio švente.

Džiaugdamiesi kovu ir pavasario sugrįžimu Vidiškių miestelio bendruomenės nariai panoro į miestelį prisikviesti kuo daugiau paukščių. Todėl šeštadienį, kovo 21 dieną visi norintys susirinko miestelio aikštėje, nešini pačių pagamintais inkilais. Dešimt inkilų rado savo medžius ir tikimės, kad ten mielai apsigyvens paukščiai.

Rengdami šią šventę organizatoriai siekė ne tik prisikviesti paukščius, bet ir paraginti bendruomenės šeimas kuo daugiau laiko praleisti kartu. Kiekvienas vaikų atsineštas inkilas ypatingas tuo, kad gamintas kartu su tėvais. Be to ši inkilų iškėlimo diena tapo įžanginiu renginiu kovo 23-27 dienomis vyksiančiai akcijai „Savaitė be patyčių“, prie kurios šiais metais prisijungė ir Vidiškių miestelio bendruomenė. Todėl du inkilai buvo iškelti Jasiuliškių socialinės globos namų dienos centro „Ąžuolas“ kieme.

Taip miestelio bendruomenė rodo savo draugystę bei toleranciją psichikos ir/ar proto negalią turintiems žmonėms. Be to, esame įsitikinę, kad vaikai, kurie mylės gamtą ir paukščius, mylės bei gerbs ir žmogų. Pavasaris žengia žeme, tad ištrūkime į gamtą ir pakelkime akis į dangų.