Likus kelioms dienoms – pasikeitimai

L. Sobutaitė savo laiške DELFI pasakojo, kad Zaventės bare (Virvytės g. 1, Užventės k., Mažeikių r.) vasarą minimas tėvai sidabrines vestuves jie buvo sutarę švęsti dar sausį.

„Praūžus naujųjų metų karštinei, su tėvais nuvažiavome į Zaventės barą ir susitarėme, kad rezervuojame didžiąją kavinės salę, kuri yra laikoma banketine sale, birželio 18 d. Joje kasdienė kavinės veikla nėra vykdoma“, – rašė Laura.

Ji sakė su tėvais už 200 eurų kainuojančią salės nuomą palikusi 100 eurų užstatą, tik raštu sutarties nepatvirtino. Birželio pradžioje šeima dar kartą nuvyko į kavinę susitarti dėl papuošimų ir kitų smulkmenų. Vis tik, pasak skaitytojos, likus kelioms dienoms iki šventės ji sužinojo, kad sidabrinės vestuvės planuotoje vietoje vykti nebegali.

„Viskas buvo tvarkoje, apie jokius pakeitimus nebuvo užsiminta. Belikus kelioms dienoms iki šventės, mamai paskambinus į kavinę, buvo pasakyta, kad mums mūsų užsakyta salė nebepriklauso ir mes, jei norime švęsti savo šventę, galime eiti į kitą, žymiai mažesnę salę, kuri nėra pritaikyta pobūviams, nes joje yra baras ir yra vykdoma kavinės kasdieninė veikla“, – piktinosi DELFI skaitytoja.

Šeimos nariams švęsti mažesnėje salėje nesutikus, pasak L. Sobutaitės, prasidėjo priekaištų lavina, kad tai šeimai yra tik principo reikalas, nes neva nėra skirtumo, kur švęsti sidabrines vestuves, nes tai visai nereikšminga šventė ir vietą reikia užleisti jaunų žmonių vestuvėms.

DELFI skaitytoja teigė, kad kavinės savininkė bandė išspręsti kilusią problemą – siūlė užsisakyti vietą kitoje kavinėje, grąžindama rankpinigius dvigubai ar sutalpinti abiejų švenčių dalyvius sutalpinti vienoje salėje (kaip vėliau DELFI teigė kavinės savininkė, ji tik paklaususi, ar turėtų abiejų švenčių svečius sutalpinti vienoje salėje) – tačiau moteriai tokie sprendimai visai nepatikę.

Ji piktinosi, kad paaiškėjo, kad neva jų šeima buvusi antroji, rezervavusi salę, nors žiemą apie jokią kitą progą nebuvo kalbėta ir buvo patvirtinta, kad salė yra laisva. L. Sobutaitės teigimu, ją nuliūdino ne tik žinios apie tai, kad nebegalės švęsti šventės pasirinktoje vietoje, bet ir savininkės bendravimo būdas. Į DELFI kreipusis moteris rašė, kad kad buvo kaltinami tuo, kad „patys nežino, ko nori.“

„Skaudu, kad suaugę žmonės, besisukiojantys verslo pasaulyje, nėra kultūringi, nemoka bendrauti su klientais, pasižymi arogancija bei problemas yra linkę spręsti, išliedami pyktį ant kitų“, – laiške rašė skaitytoja.

Savininkė: klientai buvo kategoriški

DELFI susisiekė su kavinės savininke Regina Katkauskiene, kuri neslėpė, kad iš tiesų įvykęs nesusipratimas dėl birželio 18 d. kavinėje užsakytų salių. Vis dėlto, moteris situaciją vertina kiek kitaip nei buvusi jos klientė.

Pasak R. Katkauskienės, įvyko taip, kad užsakymų knygoje iš pradžių buvo užrašyta, kad sidabrinė vestuvių šventė vyks naujojoje – mažesnėje salėje, o vėliau vieno iš darbuotojų įrašas buvo nubrauktas ir pakeistas į didžiąją salę.

„Aš tik tiek mačiau, kad buvo užrašyta jiems naujoji salė, o ant viršaus užrašyta „Didžioji“, nes jie kažkada persigalvojo, nežinau, kaip ten kas įvyko“, – pasakojo moteris. Pasak jos, šventės organizatoriai buvo perspėti, kad jei jų šventėje dalyvaus mažesnis žmonių skaičius nei kitoje šventėje, salė bus mažesnė.

Kadangi didžiojoje salėje jau turėjo vykti jaunavedžių šventė, kurioje dalyvaus 10 žmonių daugiau, R. Katkauskienė sakė norėjusi išspręsti kilusią bėdą pasiūlydama sidabrines vestuves turėjusiems švęsti klientams kitą salę. „Aš už jaunimą ir tikrai noriu, kad jauniesiems būtų graži šventė, o ir jiems būtų buvusi graži, nauja salė, tik keliais kvadratais mažesnė“, – sakė kavinės savininkė.

Pasak jos, nors salėje vyksta kasdien kavinės veikla, ją užsakius, kavinės klientai į ją užeiti nebegali. Apie tai, kad neva abiejų švenčių svečiai švęstų vienoje vietoje, ji teigė, ne pateikusi tokį pasiūlymą, tiesiog paklaususi: „Ar abiejų švenčių svečius į vieną sale sutalpinti?“

Vis dėlto, pasak R. Katkauskienės, klientai kategoriškai atsisakė švęsti kitoje salėje, tad ji jiems ir grąžino dvigubus rankpinigius.

„Jeigu atsitrenki kaip į sieną, tai ką gali padaryti?“, – stebėjosi ji. Moteris tikino, kad anksčiau jai tokių situacijų nepasitaikę, o visais atvejai viską galima išspręsti derybomis.

R. Katkauskienė pasidalijo nuotraukomis, kaip, pasak jos, atrodo klientams siūlyta salė:

Norite pasidalyti savo patirtimi? Jums yra tekę atsidurti panašioje situacijoje? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kavinė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)