Taip, mieste yra nemažai pilkos spalvos, aikščių, tačiau tai nereiškia, kad jame nėra mielų ir jaukių kampelių – yra ir dar kiek! Bet tuose kampeliuose yra nelabai malonių „epizodų“.

Kas nustebino? Miestas LABAI tvarkingas. Dar labiau nustebino „centro gyventojai“ jame. Buvau šokiruota, kai eidami centrine gatve, pačiame miesto centre, parke, pamatėme, kaip prie suoliuko benamis atlikinėjo „rimtus reikalus“. Pamačius jį, pamaniau, kad tai tiesiog užklydęs benamis, tad nuėjome toliau. Patikėkit, tuo viskas nepasibaigė.

Paėjus dar pora metrų, kitas „gyventojas“ miegojo ant pievutės, kiti – ant suoliuko. Aplink – daug turistų, labai daug vaikučių, ir visi tai mato. Per 10 minučių tokio „pasivaiksčiojimo“ mes pamatėme tikrai ne vieną benamį. Benamių tikriausiai sutikti galime bet kokiame mieste, be abejo, jų yra. Bet kad Varšuvos centre, ir dar tiek...

Mano akimis, visi benamiai – darbingo amžiaus. Žiūrint į juos man tikrai neskauda širdies ir nekyla noras jiems padėti, (...) jie tik nori patenkinti savo priklausomybių poreikius, ir, manau, benamystė – tiesiog jų gyvenimo būdas... O gal tai – šiuolaikinės visuomenės problema?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi! Kokie Jūsų įspūdžiai iš savaitgaliai lankytų miestų? Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Patarkite šiuo metu dar tik planuojantiems atostogas el.paštu pileiciai@delfi.lt arba žemiau: