Po pirmojo vaizdo įrašo buvo daug komentarų, kad nesilaikoma atstumo (jo laikomasi, automobiliu visada išlaikau atstumą ir visos saugos funkcijos įjungtos, tad jeigu būtų staigiai stabdoma, automobilis taip pat stabdytų). Taip pat, kurie sako, kad jeigu greitis 80km/h, tada atstumas tarp automobilių turi būti ~40 m. Tokie komentatoriai, matyt, nėra už vairo sėdėję arba didesniame mieste važiavę. Įsivaizduokite, jei visi važiuotų laikydamiesi tokio atstumo t. y. ~8 mašinų atstumo. Nežinau, kokia turi būti reakcija, kad tik toks atstumas jus išgelbėtų, jei priekyje transporto priemonė pradėtų stabdyti.

Taip pat, daug kas sakė, kad viršijamas smarkiai greitis, tad šį kartą įjungiau ir GPS parodymus dėl greičio.

KET: „119.Vairuotojas privalo važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto“. KET: „417-1.- reikalavimo važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto nesilaikymas. Bauda nuo 30 iki 90 Eur“. KODĖL TADA ŠIE PAŽEIDĖJAI NEBAUDŽIAMI? Ir toleruojami? Kai greičio viršijimas iki 10 km/h yra tik įspėjimas ir šiuo atveju tik tam, kad apvažiuočiau automobilį, važiuojantį lėčiau nei 80 km/h.

Vaizdo įrašą palikau ilgesnį, kad pamatytumėte, jog tas pats „mikriukas“ ir toliau nuvažiuoja antra juosta, kai pirmoji yra laisva.

Labai gaila, kad policija toliau nereaguoja ir niekaip nebaudžia ar bent nepadaro kelių įspėjamųjų reidų tokiems pažeidėjams. Dauguma vaizdo įrašų tik apie vairuotojus, kurie nesustoja prie perėjos, manevruoja neleistinose vietose, tačiau į kitus pažeidimus žiūrima pro pirštus. Kaupsiu ir viešinsiu tokius video, kol galbūt policija pagaliau ir į tokius vairuotojus atkreips dėmesį.

Taip pat labai pasigendu ženklo „414. Ribotas minimalus greitis (Leidžiama važiuoti tik nurodytu arba didesniu greičiu (km/h)“ Lietuvos keliuose. Jų reiktų ženkliai daugiau ir nepaisantiems būtų baudos ne mažesnės nei viršijantiems greitį. Taip pat noriu įtraukti ir KET nuobaudas, jei atsiras tokių, kuriems 8 km/h viršytas greitis atrodys didžiausias nusikaltimas: „416 str. 1 d. Nustatyto greičio viršijimas iki 10 km/val. Atsakomybė - žodinė pastaba, įspėjimas. Be jokios baudos ir/arba teisių atėmimo“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.