DELFI skaitytoja Jovita: per pamoką išmokau automobilį stumdyti

Oi, instruktorių turėjau tokį, kad turbūt knyga išeitų. Pirmiausiai išvaizda – apsileidęs senis, turintis tik du apatinius dantis ir tie patys – žali ir tarsi apsamanoję, vadinom su mama Žaliadančiu (pavardės ir vardo nepamenu, garbės žodis).

Antra – netvarkingas „Peugot 105“ – pirmą pamoką nuvažiavus 3 km, teko man jį parstumti iki mokyklos. Atbulinis bėgis neveikė, pavarų svirties bumbulas jungiant pavarą dažnai likdavo rankoje, automobiliukas cypė ir girgždėjo. Na, ne jo kaltė, šeimininko Žaliadančio.

Pats Žaliadantis nuolat man kalbėdavo, kaip jam patinka liesos mergaitės (man buvo 18, svoris 50 kg nesiekė), nuolat graibydavo už kojų (nesvarbu, ar būdavau su sijonu, ar su kelnėmis). Dar vienas jo bjaurus įprotis – rūkyti automobilyje. Ir ne bet ką – cigaretes „Klaipėda“. Langų, žinoma, neatidarydavo, o paklausti manęs, ar galima, nė minties nebūdavo. Važiavimas buvo kaip dūminėje pirtelėje – prasklaidai ranka dūmus prieš akis ir važiuoji. Aikštelėje su tuo instruktoriumi nebuvau nė karto (o ir kokia prasmė, atbulinis gi neveikia), tačiau instruktoriaus garaže pusvalandį pasėdėti teko (užsuko namo papietauti vidury pamokos).

Visada rašydavo aštuonetus, beveik nieko nemokė, matyt, tikėjosi, kad pirksiu jo papildomas pamokas. Pašvilpk, Žaliadanti! Papildomas pamokas pirkau iš kito instruktoriaus (simpatiškas, malonus ir mandagus, vardu Bronius), jis per dvi pamokas išmokė daugiau nei Žaliadantis sugebėjo per dešimt!

Rezultatas – vairuotojo pažymėjimas išlaikytas pirmu bandymu (Žaliadančio mokiniai išlaikydavo paprastai iš 4-o). O gerbiamas Žaliadantis dar ilgai mane vaikėsi, nes kažkur pamiršo mano parašo paprašyti... Žaliadančio instruktoriaus mokymo pliusai – galiu važiuoti bet kokiu „grabeliu“, ne problema, jei „dingsta“ stabdžiai ar dar kas nutinka. Minusai – iš jo tik tiek ir išmokau, be to, gerai automobilius stumdau.

DELFI skaitytoją Justiną nustebino instruktoriaus vaišingumas

Mokytis vairuoti atėjau su dideliu užsidegimu, išlaikius mokyklinį teorijos egzaminą su nekantrumu sėdau į automobilį, tačiau instruktorius didelio įspūdžio nepaliko – įkopęs į septintą dešimtį, išvaizda gan atgrasi, tačiau tai juk vairuoti netrukdo.

Nuolatos vėluojantis, susiraukęs, rėkiantis dėl menkniekių, tačiau vieną dieną nustebino savo vaišingumu. Man bevairuojant jis pareiškė, kad šiandien nepietavo, o žmona įdėjo valgyti, todėl sėdėdamas šalia jis išsitraukė dėžutę su maistu ir pradėjo pietauti.

Pietūs – bulviniai blynai, permirkę riebaluose. Ima juos rankomis, o vėliau griebia už maniškės, kad perjungtų bėgius... Bet tai tik pradžia. Bevairuojant jis pasiūlė pasivaišinti ir man, tačiau kai pasakiau, kad aš juk vairuoju ir netrukdytų man, jis tarė: „Ak taip, kaip tu paimsi... Išsižiok, aš tau į burną įdėsiu“. Šis instruktoriaus vaišingumas įsiminė visam gyvenimui.

Pasidalink! Traukitės iš gatvių – mokausi vairuoti!

„Kaskart, kai vairuodama padarydavau klaidą, vairavimo instruktorius skaičiuodavo lavonus – vienas, du, trys... Neva tiek žmonių žūtų, jei vairuočiau viena“, – DELFI apie neprofesionalaus ir nuolat „su kvapeliu“ pasirodydavusio mokytojo pamokas pasakojo skaitytoja.

Kitas prisiminė, kaip laikius vairavimo egzaminą, instruktorius su vairuotojo nesikalbėjo, o jam pasibaigus be žodžių išlipo iš automobilio. „Pradėjau jam šaukti – kur einate? Jis užstaugė, kad į darbą. O aš turiu važiuoti į kasą. Nustebau, kam. Paaiškino, kad už teises susimokėti“, – komišką situaciją atpasakojo skaitytojas Kęstutis.

O kiek dar istorijų apie keiksmus, prasivardžiavimus ar net mušimus per rankas yra tekę girdėti... O gal atvirkščiai? Pasidalinkite ir papasakokite savo istorijų apie vairavimo instruktorius ar kuriozus siekiant gauti vairavimo teises.

Patarkite būsimiems „žaliems“ vairuotojams, kaip išsirinkti instruktorių, ką galima toleruoti, o ką ne, galų gale, kaip nusiraminti ir gerai vairuoti?

Geriausias istorijas publikuosime. Vienam žmogui padovanosime trijų mėnesių žurnalo (pasirinktinai – „Panelė“, „Tavo vaikas“, „Cosmopolitan:, „Moteris“, „Mano namai“ arba „GEO“) prenumeratą. Laimėtojas bus paskelbtas lapkričio 18 d.

Nugalėtoją galite išrinkti jūs, balsuodami ir prie temos žinučių spausdami raudoną arba žalią mygtuką.

Laiškus galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Teisės“ arba naudodamiesi nuorodomis žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)