Sustojus kelkraštyje ir apžiūrėjus išoriškai automobilį nebuvo nieko matyti, tačiau kvapas nedingo, o salone jau matėsi ir dūmai. Supratau, kad kažkur kažkas dega... Atidariau keleivio pusėje esančią daiktadėžę ir iš jos veržėsi jau dūmų kamuoliai... Buvau ne viena, su kolege. Viena kitą drąsindamos, susiradome gesintuvą, atidarėme apsauginį panelės dangtį ir radome ugnies židinį. Šokas buvo nenusakomas žodžiais.

Draugė stabdė pro šalį skubančius automobilius, aš bandžiau su gesintuvu gesinti ugnį. Mašinos pro šalį skubėjo ir niekas nestojo, tiesiog signalizavo, kad sudarėme eismo spūstį ir trukdome kitiems. Tačiau atsirado vienas, pusamžis vyras, kuris sustojo, padėjo, ramino (su rudos spalvos visureigiu). Jis sulaukė atvykstančių ugniagesių. Praėjus šoko būsenai, supratau, kad taip ir neatsilyginau padėjusiajam. Tiesiog, gal jis ar jo artimieji skaitys šią žinutę, kuria noriu perduoti nuoširdų ačiū už pilietiškumą, pagalbą ir gesintuvą.

Viskas baigėsi laimingai, ugniagesiai gelbėtojai pagyrė, jog mes, moterys, susitvarkėme labai profesionaliai ir visiškai užgesinome ugnį. Automobilio vidus degė atvira liepsna, automobilyje yra įmontuota dujų įranga ir net baisu pagalvoti, kuo galėjo viskas baigtis...

Tiesiog, noriu paprašyti arba paraginti: žmonės, nelikime vienas kitam abejingi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.