Raudonojo kryžiaus savanoriai užrašė ir su „Delfi“ skaitytojais pasidalino senjorų pasisakymais.

– Alfonsas pyksta, kad šis virusas atėjo į Lietuvą iš kitų valstybių. Jo nuotaikos nelabai kokios, savijauta irgi, truputį kosti, bronchitas vis atsinaujina. Iš namų neina, bijo užsikrėsti.

– Stanislava sako, kad nereikia per daug jaudintis – reikia protingai ir logiškai galvot, bet dezinfekuoti laiptines, jos nuomone, būtina.

– Vanda gyvena bendrabutyje, tad jai šiuo metu tikrai sunku. Vandens pasiimti ji eina tik paryčiais, kai virtuvė jau būna tuščia ir išsivaikšto visi, kaip ji sako, baliavotojai.

– Danutė laukė akių operacijos, kuri turėjo būti daroma balandžio pradžioje ir dabar bus nukelta. Bet, kaip sako Danutė, „koronė“ nesitęs amžinai.

– Apolonija sako: „Aš jau izoliacijoj gyvenu ne vienerius metus, tai viskas man įprasta ir normalu.“

– Janina visai neseniai grįžo iš ligoninės, tai sakė, labai daug pletkų apie tą koronavirusą girdėjo.

– Nijolei savanorė nupirko maisto ir vaistų, paliko prie durų. „Kaip kokią dovaną gavau“, – pasakojo močiutė.

– Danutė dabar kitam mieste pas sūnų, bet jau labai pasiilgo namų ir laukia, kol ją greičiau parveš. Labai laukia jau ir susitikimo su savanoriu Daliumi.

– Česlovas, garbus vyras, kalba šia tema ramiai. Visos jo mintys – apie žmoną. Neseniai lankė žmonos kapą – dveji metai, kaip jos nebėra.

– Ona šiuo metu klausosi daug muzikos, tvarkosi iš lėto namus ir nesijaudina.

– Dalia moka naudotis internetu, medituoja. Visko turi, jei reiks – paskambins ir savanoris nupirks. Tad dėl pirkinių yra rami, bet labai laukia, kada jau galės išeiti pasivaikščioti.

#GerumoPajėgosPriešVirusą Plintant Covid-19 virusui, vyresnio amžiaus žmonės atsiduria didžiausioje rizikoje ir jiems nerekomenduojama palikti namų.

Ne visi seneliai turi į ką kreiptis, tad jiems padeda savanoriai. Kaip paaukoti pagalbai seneliams galima sužinoti paspaudus čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)