DELFI skaitytojas rašo, kad jo atsiųstas raštas parodo tikrąjį policijos pareigūnų išprusimą, „nes jei daromos 4 klasės gramatinės klaidos ir tokį gėdą policijai keliantį dokumentą pasirašo viršininkas (...), tai ką jau bekalbėti apie teisinių žinių lygį“.

Vyriškis piktinosi, kad klaidas darantys pareigūnai finansuojami iš mokesčių mokėtojų pinigų. „Tad man, kaip piliečiui, mokančiam mokesčius ir išlaikančiam tokius (...), ar Lietuvai reikia tokios policijos (...)“, - rašė jis.

Paklaustas, ar pažeidimą – nesusimokėjimą už taksi paslaugomis, kuris matomas iš policijos rašto, padarė jis pats, skaitytojas šią informaciją paneigė. „Vykdau individualią veiklą, automobilio nuomą su vairuotoju ir klientui neatsiskaičius, išsikviečiau policijos patrulius ir kreipiausi į 3 pk (trečiąjį policijos komisariatą – DELFI)“, - sakė jis.

DELFI pareigūno, pasirašiusio nurodytame dokumente, pasiteiravo apie priežastį, dėl kurios buvo padaryta klaida. Trečiojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gediminas Vidžiūnas nesigynė, kad taip nutiko dėl neatidumo ir didelio dokumentų kiekio.

„Jei pakliuvo, tik galiu atsiprašyti per jus, nes tai yra labai blogai, nes ten nėra labai protingi tekstai, kad reikėtų labai daug proto parašyti jį be klaidų“, - sakė pareigūnas.

Jis nurodė, kad tekstas galėjo būti parengtas kito darbuotojo, tačiau dokumentą pasirašydamas jis vis tiek jį peržiūri. „Tai nepastebėtas dalykas ir aš tikrai nesąmoningai palikau klaidą, - sakė jis. - Tai grubi klaida, tikrai nepastebėta“.

G. Vidžiūnas nurodė, kad darbo metu jam tenka peržiūrėti itin daug dokumentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)