Žiemišką vaizdą Ukmergėje telefonu trečiadienio rytą nufotografavusią Jovitą nustebino nežinia iš kur nuotraukos kairėje pusėje atsiradęs apskritimas su 4 taškais. Moteris teigė, kad nuotrauka neapdorota jokiomis programomis, o žiūrėdama į dangų ji šio objekto nepastebėjo.

„Man net nejauku pasidarė. Kas tai galėtų būti?“, – teiravosi ji.

DELFI kreipėsi į Vilniaus universiteto Kvantinės elektronikos katedroje, Lazerinių tyrimų centre dirbantį Audriu Dubietį, kuris pripažino, kad objektas iš tiesų keistas.

„Iš vieno kadro, aišku, sunku spręsti, ar objektas yra tikras, ar tai kažkoks kameros „fokusas“, kadangi į kadra pakliūna ir akinanti Saulė. Tai gali būti Saulės disko atspindys nuo kameros objektyvo apsauginio stiklo – bent jau toks paaiškinimas man atrodo įtikinamiausias. Šią versiją nesunku patikrinti: dar kartą nufotografuoti kokį nors peizažą su Saule dešiniajame kampe“, – ramybės neduodančio klausimo sprendimą pasiūlė A. Dubietis.

Jaudintis dėl nuotraukoje matomo objekto nereikėtų.

„Ką galiu pasakyti tikrai – tai ne halas (optinis reiškinys, susidarantis lūžtant ir atsispindint šviesos spinduliams plunksninių ir plunksninių sluoksninių debesų šešiabriauniuose prizmės formos ledo kristaluose) ir ne miražas, ir ne „skraidanti lėkštė“, – nuotrauką pakomentavo profesorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)